Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
TÜSİAD yine 'IMF' dedi (17.10.08) PDF Yazdır e-Posta
17 Ekim 2008

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Toplantısında bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hükümetin vakit geçirmeksizin IMF ile stand-by anlaşması yapması gerektiğini iddia etti.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, küresel krize önlem alınırken, otoritelerin en çok zorlandığı noktanın toplumla ve piyasalara güven vermek olduğunu söyledi.

Yalçındağ, "Devir; devlet ile özel sektörün birarada olma devridir, önerilere kulak verme devridir. Konuşanı susturma, biz gerekeni yaparız diyerek tartışmaları bastırmak, yatırım, istihdam yapan, elini taşın altına koyan, sırtına yumurta küfesi taşıyan özel sektörü suçlama devri değildir." dedi.

Yalçındağ, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu (YİK)'nda yaptığı konuşmada; hükümete, iş dünyasının küresel kriz tehdidini en aza indirmek için iş dünyasının önerilerini sıraladı.

Buna göre, IMF ile ivedilikle yeni bir Stand by anlaşmasının imzalanması gerektiğini ifade eden Yalçındağ, bu konuda gereksiz gecikildiğini öne sürdü. Yalçındağ, ikinci olarak, AB ile müzakerelerin hızlandırılacağı yönünde inandırıcı bir yol haritası ortaya koymak gerektiğini ve özel sektör temsilcilerini de kapsayan somut gündemle ve süreklilik arz eden forumlar oluşturulması isteğinde bulundu. Yalçındağ, üçüncü çözüm önerisi olarak da sanayi stratejisinin acilen oluşturulması gerektiğini de kaydetti.

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=750329&title=btusiad-yine-imf-dedib