Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
KEY' de itiraz hakkı 28 Ekim'de sona eriyor (21.10.08) PDF Yazdır e-Posta
21 Ekim 2008

Halen KEY ödemesini alamayanların sosyal güvenlik kurumlarına itiraz için başvurması gerekiyor. İtirazların yapılacağı kurumlar ise çalışanlara göre değişiklik gösteriyor. Buna göre 1987 ile 1995 yılları arasında SSK'lı olarak çalışanlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il müdürlüklerine, aynı dönemde devlet memuru olarak çalışanlar ise çalıştıkları kuruma itiraz edecekler. İtiraz başvurusunda bulunmak isteyenler, SGK'nın sitesinde bulunan dilekçe örneğini kullanabilecek. KEY ödemesine ilişkin olarak açıklanan listede ismi olmayanların yanı sıra açıklanan tutardan daha fazla alması gerektiğini düşünenler de itiraz edebilecek. SSK emeklisi iken konut edindirme yardımından yararlanmak için başvurmuş olanlar ise itirazlarını Prim Tahsilat Daire Başkanlığı'na yapacaklar. SGK, başvuruları 28 Aralık'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'nın KEY birimine iletecek. KEY paraları 5 yıl süreyle alınabilecek. Bu sürede alınmayan paralar için faiz uygulanmayacak. Süre sonunda alınmayan paralar ise Hazine'ye devredilecek. KEY'in tasfiyesi kapsamında 8,5 milyon kişiye toplam 2,8 milyar YTL ödenecek.

 

Ziraat Bankası tarafından yapılan KEY ödemelerinde şu ana kadar 3 milyon 494 bin 425 kişi başvuruda bulundu. Bu kişilere toplam 1 milyar 860 milyon 726 bin YTL ödendi. 5 milyon kişi ise alacağı miktar düşük olduğu için bankaya gitmedi. 50 YTL'nin altında KEY parası alacak 3 milyon 8 bin kişinin sadece yüzde 10'u bankaya gitti. Yüzde 90'ı ise alacağı miktarı düşük bulduğu için herhangi bir talepte bulunmadı. KEY parasını alan 3 milyon 494 bin kişinin yüzde 45'ini 1000 YTL ve üzerinde yardım alanlar oluşturdu. 1 ile 100 YTL arasında alacağı olan yaklaşık 4 milyon 650 bin kişi parasını almaya gitmedi. Vatandaşların almadığı bu paralar Hazine'nin kasasına gidecek.

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=751715&title=keyde-itiraz-hakki-28-ekimde-sona-eriyor