Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi borçluları artık kaçamayacak (23.10.08) PDF Yazdır e-Posta
23 Ekim 2008

İzmir Vergi Dairesi ile İzmir Ticaret Odası'nın imzaladığı ortak protokolle üyelerin sicil ve üyelik bilgilerine internet ortamında rahatlıkla ulaşılabilecek.

Vergi Dairesi'nin mükelleflerle ilgili doğru bilgilere ulaşarak, vergi borcu olanların takibinde etkinliği artacak. Aynı zamanda doğru bilgiye ulaşmada zaman ve maddi tasarruf da sağlanmış olacak. İzmir Vergi Dairesi ile İTO arasında yazışma trafiğini azaltmak, oda üyelerinin devlet dairelerindeki işlemlerini kolaylaştırmak ve tasarruf sağlamak amacıyla ’Veri Paylaşımı Protokolü’ imzalandı.

Türkiye’de bir ilk

Böylece, İTO tüm bilgilerini vergi dairesinin paylaşımına açtı. Herhangi bir vergi dairesi oda üyesinin tüm sicil ve üyelik bilgilerine anında sanal ortamda ulaşabilecek. İTO'da düzenlenen imza töreninde konuşan
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Bulut, imzalanan Veri Paylaşımı Protokolü'nün Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

İŞLEM SÜRESİ KISALACAK


Sanal ortamdaki işbirliği ile yazışmaların ortadan kalkacağına işaret eden Bulut, "Sadece bu iş ile ilgili görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız var. Bu protokolün hayata geçmesiyle birlikte o arkadaşlarımızdan da başka işlerle görevlendirme yaparak tasarruf edeceğiz" dedi.

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, 2007 yılında devlet kurumlarından Ticaret Sicil Memurluğu ve Oda Sicil Müdürlüğü'nden 33 bin 462 resmi yazı ile bilgi istendiğini, 2008 yılının ilk 9 ayında arttığını hatırlatarak, "Ne kadar hızlı olursak olalım, büyük işgücü kaybı vardı. Her talep için tozlu dosyalar indiriliyor."

Anında görüntü

Ekrem Demirtaş, veri paylaşımı ile tasarruf edileceğine değinerek şunları söyledi: "Resmi yazılar için onbinlerce sayfa kağıt kullanılıyordu. Artık bunların hepsine son veriyoruz. Bütün bilgilerimizi
İzmir Vergi Dairesi'nin paylaşımına açıyoruz. Yapılan tüm işlemleri anında görebilecekler. Veri paylaşımı projesini genişletmek için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Sosyal Sigortalar gibi kurumlarla görüşmelerimiz sürüyor."

Salihli’de jeotermal su sevinci

MANİSA’nın Salihli İlçesi’nde jeotermal suyu arayışlarını sürdüren belediye ekipleri, Gülnar Siteleri Mevkii’nde açılan sondajda 100 derece sıcaklıkta suya rastladı. 2000 yılında temelleri atılan ve şu anda yaklaşık 6 bin abonenin faydalandığı jeotermal ısıtma sistemin açılan yeni kuyuda 100 derece sıcaklıkta su bulundu.

http://www.hurriyet.com.tr/ege/10187020.asp?mnID=10187020