Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Yalçıntaş: Maliye'nin kararları güven verici (25.10.08) PDF Yazdır e-Posta
25 Ekim 2008

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Maliye Bakanlığı’nın vergi konusunda açıkladığı yeni kararları, zamanında alınmış, yerinde kararlar olarak niteleyerek, “Kriz ortamında, reel sektörün yükümlülüklerinin azaltılması yönünde alınan ve küresel krizin ülkemize yansımalarını en aza indirmeyi hedefleyen proaktif kararları çok olumlu adımlar olarak değerlendiriyoruz.

Maliye Bakanlığı, burada fevkalade basiretli davranarak, bugün için zor durumda olan mükellefini korumuş ve güven kazandırmıştır” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığı’nın vergi konusunda aldığı yeni kararları değerlendirirken, yurtdışında yaşayan vatandaşların bankalardaki paralarını Türkiye'ye getirebilmeleriyle ilgili yapılan kanun çalışmasını önemli bulduklarını belirtti. Vergi borçlarına 18 ay vade ve yüzde 3 faizle tecil uygulamasının, ekonomi yönetiminin dengelerinin yakından takip edildiğinin göstergesi olduğunu ifade eden Yalçıntaş, “Türkiye’nin en önemli döviz kazandırıcı sektörlerinden biri haline gelen otomotivdeki durgunluğun aşılması için ÖTV’de ‘kademeli indirim’ yapılması hazırlığının, reel sektör açısından olumlu bir adımdır” dedi.

“KASIM VERGİLERİ ŞUBAT’A ERTELENSİN”

İTO Başkanı Yalçıntaş, yaşanılan küresel mali krizin, Türkiye’nin 2001 krizinden çıkardığı derslerle yaptığı yapısal değişiklikler sayesinde, henüz doğrudan etkilenmediğini belirterek, ülkede şu anda finans sisteminden kaynaklanan bir sorun bulunmadığını, ancak dünyadaki krizin boyutları ve dış talebin yavaşlaması nedeniyle, reel sektörün tedirgin olduğu bir süreç yaşandığını söyledi. Yalçıntaş, bu ortamda Maliye Bakanlığı’nın aldığı proaktif kararları çok olumlu gördüklerini ifade etti.

Başkan Yalçıntaş, Kasım ayı içerisinde ödenmesi gereken geçici vergilerin de Şubat ayına ertelenmesi halinde, reel sektörün kısa vadede finans yükünün azaltılmış olacağını belirtirken, imkanlar ölçüsünde bu seçeneğin de değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/alarmnews.aspx?DocID=10207701