Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
'Kâr dağıtmayın' uyarısı yerinde (04.11.08) PDF Yazdır e-Posta
04 Kasım 2008

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)'nun bankalara yaptığı 'bu yıl kârınızı dağıtmayın' uyarısına bir destek de Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'dan geldi.

 

Faizlerin ve kurların hızla yükselmesinin banka bilançolarında tahribat ve dolayısıyla sermayede problemler oluşturmaya başladığını ifade eden Çağlar, "Onun önüne geçebilmek için de ihtiyatlı olmak anlamında kâr dağıtılmaması son derece yerinde bir karar." dedi.

 

Çağlar, sermaye, yeterlilik rasyoları ve diğer rasyoları uygun olan bankaların BDDK ile görüşerek ortaklarına kâr dağıtma konusunda hareket edebileceklerini kaydetti. Gazetecilerin, "Ziraat Bankası olarak siz kâr dağıtacak mısınız?" şeklindeki soruları üzerine de, buna genel kurulun karar verdiğini, genel kurulda da Hazine Müsteşarlığı'nın söz sahibi olduğunu söyledi. Ziraat Genel Müdürü Çağlar, şöyle devam etti: "Bu konudaki tavrı buradan benim söylemem mümkün değil ama bizim zaten sermaye yeterlilik rasyomuz yasal oranların oldukça üzerinde olduğu için kâr dağıtma konusunda Hazine'nin söyleyeceği söze göre hareket edeceğiz. Tabii bütün bu hareketlerde BDDK'nın izni gerekiyor. BDDK bu dönemde, daha önceki dönemlerde olmadığı kadar aktif olarak hareket ediyor."

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=756551&title=k%E2r-dagitmayin-uyarisi-yerinde