Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
TEMEL FATURAYA İTİRAZ VE GELİR İDARESİNE BİLDİRİM PDF Yazdır e-Posta
17 Mayıs 2024

Türk Ticaret Kanununa göre tacirler arasında ihtarlar:
* Noter aracılığıyla,
* Taahhütlü mektupla,
* Telgrafla,
* Güvenli elektronik imza kullanılarak kayıtlı elektronik posta sistemi kullanılarak ( KEP) yapılır. Bir fatura alan kişi aldığı tarihten itibaren 8 gün içinde, faturanın içeriği hakkında bir itirazda bulunmamışsa bu içeriği kabul etmiş sayılır.

Yukarıda itirazın yapılmasına ilişkin açıklamalar "Temel fatura" içindir. "Temel fatura" ile "Ticari fatura" arasında sadece faturaya sistem üzerinden itiraz imkânı açısından farklılık bulunmaktadır. Alınan ticari faturaya e-Fatura uygulaması üzerinden 8 gün içerisinde Ret veya Kabul yanıtı gönderilmesi imkânı vardır. Temel faturaya itiraz ise e-Fatura uygulaması üzerinden değil harici yollarla yapılabilmektedir. e-Belgelere ilişkin olarak harici yollarla yapılan ihbar veya ihtarlar ile e-Belge iptal işlemlerinin 1/5/2021 tarihinden itibaren, adresinde yayımlanacak kılavuzda belirtilen usul, esas ve süreler içinde, elektronik ortamda Başkanlık bilgi işlem sistemine bildirilmesi zorunludur.

ERSAN KARACA

 

ERSAN KARACA YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR