Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Borçlunun Haline Münasip Ev Haczi Sınırları PDF Yazdır e-Posta
27 Mayıs 2024

6183 Sayılı Kanun'un 70/11. fıkrasına göre borçlunun haline münasip evinin, ancak evin değeri fazla ise bedelinden haline münasip bir yer alınabilecek miktarı borçluya bırakılmak üzere haczedilerek satılabilir.

İşlemin kaynaklandığı borçlunun evinin haline münasip ev olmadığı veya haline münasip bir yerden daha fazla değere sahip olduğu hususunun ... borçlunun sosyal durumuna göre inceleme yapılıp hisseye isabet eden değerden, haline uygun bir mesken edinip edinemeyeceğinin alacaklı amme idaresince tespit edilmesi ve bu tespitler sonrasında haciz yapılması gerekirken davalı idarece böyle bir tespitte bulunulmadığı, Mahkememizce Uyap sistemi üzerinden yapılan araştırmada borçlu adına kayıtlı başkaca herhangi bir taşınmazın bulunmadığı, davalı idarece gayrimenkulün borçlunun evinin haline münasip evi olup olmadığı veya haline münasip bir yerden daha fazla değere sahip olduğu hususunu ortaya koyacak bir tespit yapılmadığı hususları birlikte dikkate alındığında davalı idarece hacze konu gayrimenkul ile ilgili herhangi bir tespitte bulunmaksızın tesis edilen dava konusu haciz işleminde hukuka uygunluk bulunmamaktadır. ( Karar İstinaf aşamasında kesinleşti)

 

Ersan KARACA
Yeminli Mali Müşavir
Bu e-Posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.