Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
KONKORDATODA ŞAH VE MAT OLMADAN NE YAPMALISINIZ PDF Yazdır e-Posta
29 Mayıs 2024

             Konkordato Kanunu, Yönetmeliği, Konkordatonun Tanımı, Konkordato Kanun Maddeleri, Konkordato Dava Süreci, Konkordato Davasında Yargılama Süreleri, Konkordato da Komiser Ve Görevleri Vb.

             Sevgili Okurlarım İnternette Yukarıdaki Terimleri Girince Siz Çok Ciddi Sayfalar Dolusu Bilgi Gelir Ekranınıza, Hukukçulara Sorsanız Size Uzun Uzun Anlatırlar. Siz Konu İle İlgili Mali Müşavirlere Ve Konkordato Komiserlerine Soranız Uzun Uzun Anlatırlar. Biz Size Farklı Pencereden Farkı Sözlerle Kanun Metninden Uzak Halk Dili İle Kıssa Öz Hab Bilgiler Aktarmak İsterim.

             Konkordato Davası  Lük Masraflı Bir uzun süreli Hukuki zaman dilimi bulunmaktadır.

             Konkordato Davası açmaya ne zaman karar verilmesi uygundur. Konkordato davası açmaya siz değerli iş adamı işverenim işletmenizi en iyi siz bilirsiniz TTK göre İş adamı basitli olmalıdır. Kar amaçlı kurulan şirketler çeşitli nedenlerle Şirket içi, Şirket dışı ve ülkeler arası ilişkilerden kaynaklanan bir çok sebepten dolayı nakit darlığı yaşaya bilirsiniz. İŞTE BU NOKTADA SİZ BASİRETLİ İŞ ADIMI İŞVERENLERİMİZ bu noktada karar vermelisiniz. Neden mi zaman çok kıymetlidir. O halde siz işverenlerimiz siz nakitte meydana gelen dönemlerde ne yapılmakta, hatır çeki, eş dosttan emanet, kredi muslukları maliyetli, peşin değerinden düşük satışlar hangi yöntemle yaparsanız yaptığınız halde süreklilik devam edeceğini düşünüyorsanız. İşletme bilançonuzu ciddi gözden geçiriniz. İşletme bilançosunda tahsil imkanı kalmayan alacaklarınızı şüpheli görüp  ve uzun vadede tahsil gibi düşününüz. Eş dost emanet hatır çeki gibi işlemlerle hala ödeme dengesini kuramıyorsanız ve aklınızdan küçük tasarruflarla elden menkul v gayrimenkulleri çıkartmayı veya 3. Şahıslardan gayrimenkulleri ipotek verip hala kredi kullanma derdinde iseniz veya tedarikçilerinizden vadeli mal ticaretine dündü iseniz veya tedarikçilerinizden vade uzatımı talepleri ile zaman kullanıyorsanız derim ki işverenim. Kesinlikle kronik nakit darlığındasınız.

            Ne yapılacak peki!

            Konkordato davası acarak  Peki dokunulmazlık almak kolay mı elbette zor ama bir çok uzmanlaşmış tecrübe etmiş  iflas erteleme davaları ve bir çok konkordato davasına şahitlik etmiş danışmanlık etmiş yetişmiş meslektaşlarımız var.

           Yazımda siz işverenlere önerim şudur size sorularımla kendinizi test ediniz:

           Sayın işveren iyi niyetlimisiniz ?

Mehmet Salih Şahbaz

SMMM, Bağımsız Denetçi

 

Bilirkişi, Konkordato Komiseri