Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Takdire Sevk İşlemi Yapılamayacak Haller ve İncelemeye Başlama Bildirimi PDF Yazdır e-Posta
03 Haziran 2024

* Tarh zamanaşımının son yılında yani 2019 yılıyla ilgili yürütülen vergi incelemelerine ilişkin görevlendirmeler en geç içinde 30.06.2024 Tarihine kadar yapılır. Bu tarihten sonra 2019 yılıyla ilgili olarak gelen vergi inceleme talepleri hakkında takdire sevk işlemi yapılmayacaktır.

* Yasal defter ile belgeler , ilgili bulundukları yılı takip eden takvim yılından başlayarak 5 yıl süre ile muhafaza edilir. Takdire sevk işlemi yapılan mükellefler hakkında bu süre dolduktan sonra incelemeye başlama bildirimi düzenlenmez.

* Tarh zamanaşımının son yılında yürütülen vergi incelemeleri, raporun en geç, içinde bulunulan yılın Ekim ayının son gününe kadar vergi dairesi kayıtlarına girmesi sağlanacak şekilde, incelemeye başlanılan birim bünyesinde tamamlanacaktır. Diğer taraftan ilgili birimlerde başlanılan ve o yılın sonu itibarıyla tarh zamanaşımına uğrayacak dönemlere ilişkin vergi incelemeleriyle ilgili olarak takdire sevk işlemi de yapılmayacaktır.

* Haksız iadenin geri alınması veya indirimin reddi gibi tarhiyat gerektiren ancak matrah veya matrah farkı takdiri niteliğinde olmayan işlemleri içeren konular hiçbir surette takdir komisyonlarına sevk edilmeyecektir.

 

Ersan KARACA
Yeminli Mali Müşavir
Bu e-Posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.