Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
TÜREV ÜRÜN KAZANCININ KURUM KAZANCINA DÂHİL OLMA TARİHİ PDF Yazdır e-Posta
18 Haziran 2024

-       Forward: Forward İşlemi Esas İtibarıyla, Bir “Taahhüt” Niteliğinde Olduğundan Ve Gelirin Elde Edilmesi Sözleşmenin Sonuçlandırılması İle Gerçekleştiğinden, Kurum Kazancına Dâhil Edilecek Kâr / Zarar Vade Sonunda Tespit Edilmesi Gerekmektedir.

-       Para Swapı: Kurum Kazancına Dâhil Edilecek Kâr / Zarar Vade Sonunda Tespit Edilmesi Gerekmektedir.

-       Faiz Swapı: Sözleşmenin Vadesi Beklenmeksizin Faiz Tahakkukunun Yapıldığı Dönemler İtibarıyla Taraflarca Kurum Kazançlarının Tespitinde Gelir Veya Gider Olarak Dikkate Alınacaktır. Faiz Değişim Tarihlerinde Elde Edilen Faiz Geliri İle Ödenen Faiz Giderlerinin Karşılaştırılması Sonucunda Oluşacak Net Kâr Veya Zararın Bu Tarihler İtibarıyla Kurum Kazancının Tespitinde Dikkate Alınması Gerekecektir.

-       Opsiyon Primi: Kurumlar Vergisi Mükellefleri Açısından Tahakkuk Esası Gereği, Opsiyon Sözleşmesinde Belirtilen Hakkı Satan Tarafça Opsiyon Hakkının Satışı Karşılığında Alınan Bir Bedel Olarak Sözleşmenin Düzenlendiği Tarihte Kesinleştiğinden, Bu Tarih İtibarıyla Gelir Olarak Dikkate Alınacaktır.

 

Ersan KARACA
Yeminli Mali Müşavir
Bu e-Posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.