Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
E DEFTER SİSTEMİNE 1 NİSAN 2024 İTİBARİYLE GEÇMESİ GEREKEN 2022 VE ÖNCEKİ DONEM 3 MİLYON TL ALTINDA BRÜT SATIŞ HASILATI OLAN BİLANÇO HESABINA GÖRE DEFTER TUTAN MÜKELLEFLER PDF Yazdır e-Posta
12 Temmuz 2024

İşletme Hesabı Esası kapsamında defter beyan sisteminde kaldığı sürece (bilanço esasına geçmediği sürece) mükelleflerin e-defter geçiş zorunluluğu bulunmamaktadır. İşletme Hesabı Esası kapsamında olan mükellefler Vergi Usul Kanunu 177 - 178. Maddede de gösterilmiştir. ( 2024 Mal Alımı: 1,4 Milyon TL- Mal Satışı: 2 Milyon TL - Hizmet Satışı: 690 Bin TL)

2022 ve öncesi dönem brüt satış hasılatı 500 Bin TL’yi geçen;
* kendi internet siteleri veya aracı hizmet sağlayıcılarının platformları üzerinden e-Ticaret yapanlar ile
* gayrimenkul inşa, alım, satım,
* motorlu taşıtlar ticareti vb. özel olarak belirlenen faaliyetleri yürütenlerin 01/07/2023 tarihine kadar e-Fatura sistemine, 2024 itibariyle e defter sistemine kaydolması zorunludur.

2022 ve öncesi dönem hesap dönemi brüt satış hasılatı 3 milyon TL üzeri olan tüm mükellefler 2024 itibariyle e defter sistemine kaydolması zorunludur.

BU DURUMDA 177. MADDE DE SINIRI GEÇEN BİLANÇO HESABINA GÖRE DEFTER TUTAN MÜKELLEFLERDEN E TİCARET, GAYRİMENKUL, MOTORLU TAŞIT TİCARETİ İLE UĞRAŞAN VE 2022 VE ÖNCESİ 3 MİLYON TL BRÜT SATIŞ HASILATI SINIRI GEÇMEYEN MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ YAZILARI BİRLİKTE 1 NİSAN İTİBARİYLE E DEFTER GEÇMESİ GEREKİR.

KAĞIT ORTAMINDA TUTULMASI DURUMUNDA DEFTER TUTULMASİ KABUL EDİLMEYEN VE KDV REDDİYATI YAPILAN BİR DURUM OLUŞABİLİR.

 

Ersan KARACA
Yeminli Mali Müşavir
Bu e-Posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.