Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
YENİDEN İŞE BAŞLAYAN ŞAHISLAR E DEFTERE GEÇMEK ZORUNDA MIDIR? PDF Yazdır e-Posta
21 Temmuz 2024

4 Seri Nolu Elektronik Defter Genel Tebliğine Göre E-Defter Uygulamasına Dâhil Olduktan Sonra Veya Dâhil Olmak Zorundayken İşi Bırakıp Daha Sonra Yeniden Mükellefiyet Tesis Ettiren Gerçek Kişi Mükellefler, Bilanço Esasına Göre Defter Tutma Yükümlülüğünün Bulunması Halinde, İşe Başladıkları Tarih İtibarıyla E-Defter Uygulamasına Geçmek Zorundadır.

Vergi Usul Kanunu 161. Maddeye Göre Vergiye Tabi Olmayı Gerektiren Muamelelerin Tamamen Durdurulması Ve Sona Ermesi İşi Bırakmayı İfade Eder. İşlerin Her Hangi Bir Sebep Yüzünden Geçici Bir Süre İçin Durdurulması İşi Bırakma Sayılmaz.

Vergi Usul Kanunu 178. Maddeye Göre Yeniden İşe Başlayan Tüccarlar Yıllık İş Hacimlerine Göre Sınıflandırılıncaya Kadar 2. Sınıf Tüccarlar Gibi Hareket Edebilirler. Bu Durumda Bilanço Esasına Göre Defter Tutma Sınırı Takvim Yılına Kadar İşletme Defteri( Defter Beyan Sistemi) Tutabilir.

 

Ersan KARACA
Yeminli Mali Müşavir
Bu e-Posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.