* Vergi Usul Kanunu 353/1-2. Bentleri Uyarınca Satış Belgelerinin ( Fatura, Gider Pusulası, Müstahsil Makbuzu İle Serbest Meslek Makbuzlarının Perakende Satış Fişi, Ödeme Kaydedici Cihazla Verilen Fiş, Giriş Ve Yolcu Taşıma Bileti, Sevk İrsaliyesi, Taşıma İrsaliyesi, Yolcu Listesi, Günlük Müşteri Listesi İle Maliye Bakanlığınca Düzenlenme Zorunluluğu Getirilen Belgelerin) Düzenlenmediğinin Belgeyi Almak Zorunda Olanlar Tarafından, İdarenin Bilgisine Girmeden Önce Belgenin Düzenlenmesi Gereken Süreyi Takip Eden 5 İş Günü İçerisinde İdareye Bildirildiği Durumlarda, Belgeleri Düzenlemek Zorunda Olanlar Adına Özel Usulsüzlük Cezası 3 Kat Olarak Uygulanır.
* Düzenlenmesi Zorunlu Belgeler Yerine Kanun Kapsamında OLMAYAN Belgelerin Düzenlenmesi Durumunda, - Belgeleri Düzenleyenlere 2 Kat Özel Usulsüzlük Cezası, - Bu Durumun Alıcı Tarafından 5 İş Günü İçinde İdareye Bildirilmesi Halinde Ceza 6 Kat Uygulanır.
* Banka Kartları Ve Kredi Kartları Kanunu Uyarınca İzin Verilen Durumlar Hariç Olmak Üzere Kredi Kartı, Banka Kartı, Ön Ödemeli Kart, Karekod, Elektronik Cüzdan Ve Benzeri Ödeme Araçları Kullanılmak Suretiyle Gerçekleştirilen Tahsilatların, Kendi Mükellefiyeti Adına Kayıtlı Olmayan Ödeme Sistemleri Veya Cihazları Aracılığıyla Yapılması Durumunda, Tahsilatı Yapan Mükelleflere Ve Kendi Adına Kayıtlı Olan Bu Sistemleri Veya Cihazları Kullandıranlara Ayrı Ayrı Her Bir İşlem İçin Bu Maddeye Göre Tatbik Olunan Özel Usulsüzlük Cezasının 3 Katı Uygulanır. Şu Kadar Ki, Bu Fıkra Uyarınca Bir Takvim Yılı İçinde Kesilecek Özel Usulsüzlük Cezasının Toplamı 20 Milyon Türk Lirasını Geçemez.
Ersan KARACA Yeminli Mali Müşavir
Bu e-Posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
|