Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İstanbul Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığının Kapatılması Hakkında Duyuru PDF Yazdır e-Posta
27 Ağustos 2024

3/7/2024 tarihli ve 32591 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 161 sayılı Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 1/9/2024 tarihi itibarıyla Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı kapatılmıştır.

Mülga Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığınca yürütülen vergi dairesi görev ve yetkileri, yeni kurulan ve 1/9/2024 tarihi itibarıyla faaliyete başlayacak olan Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Müdürlüğünce yürütülecektir.

Bu kapsamda, İstanbul Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığının Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Müdürlüğüne dönüşümüne ilişkin işlemler nedeniyle, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı 29/8/2024 tarihinde saat 23:59’da işlemlere kapatılacak; 1/9/2024 tarihi itibarıyla Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Müdürlüğü olarak faaliyetine başlayacaktır.

Diğer taraftan, söz konusu çalışma nedeniyle Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı ile aynı sistem altyapısında bulunan aşağıdaki vergi dairelerine ilişkin olarak sunulan hizmetlerde de ara ara kesintiler yaşanabilecektir. Çalışmanın tamamlanmasının ardından bahse konu vergi dairelerinde işlem yapılmasına başlanabilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

-Adalar Vergi Dairesi Müdürlüğü

-Buldan Vergi Dairesi Müdürlüğü

-Çal Vergi Dairesi Müdürlüğü

-Eğirdir Vergi Dairesi Müdürlüğü

-Hayrabolu Vergi Dairesi Müdürlüğü

-Muratlı Vergi Dairesi Müdürlüğü

-Niksar Vergi Dairesi Müdürlüğü

-Sarayköy Vergi Dairesi Müdürlüğü

-Şile Vergi Dairesi Müdürlüğü

-Taşköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü

-Tavas Vergi Dairesi Müdürlüğü

-Tosya Vergi Dairesi Müdürlüğü

-Yalvaç Vergi Dairesi Müdürlüğü

-Yeditepe Vergi Dairesi Müdürlüğü

-Zile Vergi Dairesi Müdürlüğü

 

Kaynak: GİB