Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Gözler sicil affında (18.01.09) PDF Yazdır e-Posta
18 Ocak 2009

Geçen hafta yasalaştırılamayan sicil affı ve marka kanunu tasarısı bu hafta Meclis Genel Kurulu'nun gündemini oluşturacak. Genel Kurul'da bu hafta ayrıca Kyoto sözleşmesinin uygun bulunduğuna dair tasarı ile Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu tasarısının da görüşülmesi bekleniyor.

Meclis yoğun bir haftaya hazırlanıyor. Meclis Genel Kurulu'nun bu haftaki en önemli gündem maddeleri kamuoyunda sicil affı olarak bilinen tasarı ile Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik yapan kanun tasarısı olacak. 20 Ocak Salı günü çalışmalarına denetimle başlayacak olan Genel Kurul'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayacak. Sözlü soruların ardından ise Genel Kurul'un gündemine Markaların Korunmasıyla ilgili tasarı gelecek. Tasarı marka tescilinden doğan hakkın kapsamını, marka sahibinin izni olmadan, üçüncü kişilerin markayı kullanmalarının yasaklandığı durumları düzenliyor.

Genel Kurul'da geçen hafta yasalaşması beklenen ancak bu haftaya kalan sicil affının da görüşülmesi bekleniyor. Karşılıksız çek, protestolu senetlerle kredi ve kredi kartları borçlarına ilişkin kayıtların dikkate alınmamasını öngören tasarı, ödeme tarihi, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce olup da kullandığı nakdi, gayri nakdi kredinin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin, ticari faaliyette bulunan ya da bulunmayan gerçek kişilerle, kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin kayıtları, söz konusu borçların yasanın yürürlük tarihinden önce veya yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde, borcun tamamının ödenmesinin ardından Merkez Bankasında tutulan kayıtların silinmesini içeriyor.

Genel Kurul gündeminde bu hafta ayrıca Kyoto Sözleşmesine katılımın uygun bulunduğuna dair tasarı ile Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu tasarısı da yer alıyor. Genel Kurul 20 Ocak Salı günü 15.00-20.00, 21 Ocak Çarşamba ve 22 Ocak Perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU TASARISI ADALET KOMİSYONUNDA

Genel Kurul gündeminin yanı sıra komisyonların gündemi de yoğun olacak. Adalet Komisyonu'nda Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısı 21 Ocak Çarşamba günü ele alınacak. Dışişleri Komisyonu da aynı gün Türk Vatandaşlarının Suriye'deki taşınmazlarıyla ilgili sorunlarını ilgili kurumların katılımıyla ele alacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise 21 Ocak Çarşamba günü, görüşmelerine geçen hafta başlanan Gümrük Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapan tasarının görüşmelerine devam edilecek.

 

http://www.sabah.com.tr/haber,8131379C931E4A54A1E1A08B22209D8B.html