Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Şirketlere borç ödeme kolaylığı (24.01.09) PDF Yazdır e-Posta
24 Ocak 2009

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Karşılıklar Kararnamesi’nde yaptığı değişikle, 90 gün içinde anapara ve faiz borcunu ödeyemeyen şirketlerin, borçlarını yeniden yapılandırmaları halinde sorunlu kredi grubuna düşmelerini önlüyor.

Yönetmelikle eklenen geçici maddeye göre, yönetmelikle 5. madde 1 Mart 2010 tarihine kadar, birden çok kredisi bulunan kredi müşterisine ait kredilerden herhangi birinin yapılan sınıflandırma gereği donuk alacak olarak kabul edilmesi sebebiyle aynı grupta sınıflandırılan kredilerden ödemelerinde gecikme olmayanlar bankalarca özel karşılık uygulamasına tabi tutulabilecek.


Kredilerin ve diğer alacakların yeniden yapılandırılması ve yeni sözleşme koşullarına bağlanmasına ilişkin 1 Mart 2010 tarihine kadar, İkinci Grupta sınıflandırılan krediler ve diğer alacaklar iki defayla sınırlı olmak üzere, yeni sözleşme koşullarına bağlanabilecek.
Değişikliğin bankalara kriz ortamında açılım sağlayacağını belirten BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, yönetmeliğin 1 Ekim 2008’den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdiğini bildirdi.
Bilgin yaptığı açıklamada, son altı aydır bankacılık sektöründeki gelişmeler ile krizin reel sektöre yansımalarını dikkate alarak kararlar aldıklarını kaydetti.


Bilgin, kredilerin geri çağrılması konusunda “Bu garipliklerde bulunan bankalarımız, kurumumuz tarafından not edilmektedir” dedi. Bilgin,  “Küresel krizde Türkiye’nin en büyük sorunu, Avrupa’daki genç portföy yöneticileri ve bunların Türkiye’yi, Ukrayna, Macaristan gibi ülkelerle ele alması” diye konuştu.

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=ekonomi&KategoriID=&ArticleID=1050979&Date=24.01.2009&b=Sirketlere%20borc%20odeme%20kolayligi&ver=61