Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Hurda kamyonu getirene, yenisi 7 bin lira indirimli (29.01.09) PDF Yazdır e-Posta
29 Ocak 2009

Otomotiv sektörünün otomobil için beklediği destek paketi kamyoncuya yaradı. Tüm 30 yaş üstü hurda araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ile trafik cezası affedilirken, kamyonlar için ekstra indirim geldi.

 

Daha önce 1972 ile sınırlanan kamyonlar için sağlanan hurda indirimi 1978 yılına kadar çıkıyor. Böylece trafikteki 30 yaş üstü kamyonlar için araçların tonajlarına göre 4 ile 7 bin TL arasında ödeme yapılacak. Ulaştırma Bakanlığı'nın çıkardığı 35 yaş üstü araçlara yönelik düzenlemenin vergi ayağı eksik olduğu için amacına ulaşamadığını aktaran yetkililer, "Hurdaya ayrılmayı bekleyen yaklaşık 60 bin kamyon, çekici, tanker ve otobüs vardı. Ancak 'vergiden muaftır' yazısı isteniyordu. Çoğunun MTV borcu olduğu için sistem tam olarak uygulamaya geçemedi. Şimdi 30 yaş üstü araçların tüm vergi borçları silineceği için trafik güvenliğini tehlikeye düşüren araçlar çekilmiş olacak." dedi.

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=809236&title=hurda-kamyonu-getirene-yenisi-7-bin-lira-indirimli