Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Krize karşı önlem paketi Mecls'e sunuldu (06.02.09) PDF Yazdır e-Posta
06 Şubat 2009

Hükümetin küresel mali krize karşı alınacak tedbirleri içeren önlem paketi dün TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 34 maddelik paket, krizden zarar gören işletmeler için uygulanan kısa çalışma ödeneği süresinin uzatılması, hurda araçların tasfiyesi, çeşitli teşvikler ve internet üzerindeki ÖTV'nin indirilmesi, kadın ve genç istihdamının artırılması gibi konularda düzenlemeler içeriyor.

 

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, önlem paketi taslağını muhalefet partileri CHP, MHP ve DTP ile de paylaştı. Krize karşı önlemleri içeren kanun tasarısı taslağı, gelecek hafta salı günü komisyonda ele alınacak. Muhalefetin katkı ve itirazlarını komisyonda değerlendireceklerini belirten Çelik, tasarının uzlaşıyla yasalaşmasının büyük önem taşıdığını kaydetti. Çelik, yabancı sermaye girişinin hızlandırılması, 49 ildeki teşvikin 1 yıl daha uzatılması, tarımda lisanslı depoculuğun özendirilmesi, internetteki yüzde 15'lik verginin yüzde 5'e indirilmesi, hurda araçlarla ilgili Motorlu Taşıt Vergisinin silinmesi ve bazı harçlarda Bakanlar Kurulu'na yetki verilmesinin öngörüldüğünü aktardı.

 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=812153&title=krize-karsi-onlem-paketi-meclise-sunuldu