Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İhbar edenlere ceza yok...(15.02.09) PDF Yazdır e-Posta
16 Şubat 2009

RK’yla aktif işbirliği yapan firma, yöneticileri ve çalışanlarına para cezası verilmeyecek.

Kartelleşmenin engellenmesi amacıyla Rekabet Kurulu’yla aktif işbirliği yapan firma, yöneticileri ve çalışanlarına para cezası verilmeyecek. Soruşturma sırasında bilgi verenin de cezası indirilecek...

Kartelleşmenin önüne geçmek için önemli bir adım atıldı. Rekabet Kurumu’nun “Kartellerin Ortaya Çıkarılması Amacıyla Aktif İşbirliği Yapılmasına Dair Yönetmeliği” Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, Rekabet Kurulu’nun ön araştırma yapmaya karar vermesinden önce, rakiplerinden bağımsız bir şekilde bu yönetmelikte belirlenen bilgi ve belgeleri sunan ve koşulları yerine getiren ilk teşebbüse para cezası verilmeyecek.

ÇALIŞANA DA YOK

 Kanunun ihlal edildiği sonucuna ulaştıracak deliller bulunmazken, Kurulun ön araştırma yapmaya karar vermesinden soruşturma raporunun tebliğine kadar, rakiplerinden bağımsız bir şekilde bu yönetmelikte belirlenen bilgi ve belgeleri sunan ve koşulları yerine getiren ilk teşebbüse de para cezası verilmeyecek. Yönetmelikte belirlenen koşullar kapsamındaki teşebbüsün yöneticileri ve çalışanlarına da para cezası verilmeyecek.

GİZLİ TUTULACAK

 Rekabet Kurulu ayrıca, soruşturma sırasında bilgi ve belgeleri sunan ve koşulları yerine getiren, ancak ilgili maddedeki ceza verilmemesine ilişkin düzenlemeden yararlanamayan teşebbüslere verilecek para cezalarında indirime gidilecek. İkinci teşebbüse verilecek ceza dörtte bir ile üçte bir arasında indirilecek. Diğer teşebbüslere verilecek cezalar altıda bir ile dörtte bir arasında indirilecek. Görevli birim tarafından aksi belirtilmedikçe, başvuru, soruşturma raporunun tebliğine kadar gizli tutulacak. Kurulun soruşturmanın tamamlanmasından sonra vereceği nihai karara kadar aktif işbirliği sürdürülecek.

 

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/60278-ihbar-edenlere-ceza-yok-haberi.aspx