Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Varlık Barışı' nda süre kısalıyor (22.02.09) PDF Yazdır e-Posta
22 Şubat 2009

Yastık altında tutulan paraların ekonomiye kazandırılması için çıkarılan ‘Varlık Barışı’nda gelinen son nokta Maliye’yi memnun etmeye başladı.

Yurtdışında veya yastık altında tutulan paraların ekonomiye kazandırılması için çıkarılan ‘Varlık Barışı’nda gelinen son nokta Maliye’yi memnun etmeye başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, “Bundan 1-1,5 ay önce söylediğimiz ‘rakamlar bizi tatmin etmiyor noktası’ giderek daha tatmin etmeye yönelik durum arz ediyor” dedi. Ulusoy, buradan 5 milyar dolar geleceği tahminleriyle ilgili olarak da, “O rakamı çok çok geçeceğiz inşallah, hızlı bir şekilde ilerliyoruz” ifadesini kullandı.

SON GÜN 2 MART

Son başvuru gününün 2 Mart olduğunu da hatırlatan ve varlıkları kayıt altına almak için süre uzatımının gündemlerinde olmadığını da vurgulayan Ulusoy, şöyle devam etti: “Geçmiş yıllarda olduğu gibi beyan etmek isteyip de yığılma nedeniyle beyan edemezse süre uzatımı mümkün olur. Ancak, bu yasayla beyan edecek kişiler eğer mükellefler ise elektronik ortamda 5-10 saniyede yapılıyor. Ayrıca bankalar dışardan gelecekleri alacağı ve binlerce banka şubesi olduğu için ciddi bir yığılma olmaz. Talepler varsa taahhüt varsa uzatalım. Talep yoksa uzatmak gerektiğini düşünmüyorum.”

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/60837-varlik-barisi%E2%80%99nda-sure-kisaliyor-ekonomi-haberi.aspx