Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Cansuyu kredisine başvurular başladı PDF Yazdır e-Posta
01 Mart 2009

Image

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 2009 yılının ilk KOSGEB kredi desteği olan ihracatçı KOBİ'lere 1 milyar dolarlık cansuyu kredisine başvurular başladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, 2009 yılının ilk KOSGEB kredi desteği olan ihracatçı KOBİ'lere kullandırılacak 1 milyar dolar tutarındaki cansuyu desteğine, ilk gün itibariyle 1,734 KOBİ'nin başvurarak, toplam 300 milyon dolar kredi talep ettiğini bildirdi.

Bakan Çağlayan, konuyla ilgili olarak Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, ''KOSGEB'den 2009 yılının ilk desteğini, ihracat için KOBİ'lerimize veriyoruz. Bugün şubat ayı ihracat verilerimiz açıklandı. Küresel krize bağlı olarak ihracatımızın yara aldığı bugünlerde, KOBİ'lerimizin ihracat yapmalarının desteklenmesinin, yeni pazarlara açılmalarının teşvik edilmelerinin çok önemli olduğu düşüncesindeyiz'' dedi.

Bu yüzden, bugün başlatılan 1 milyar dolarlık ihracat kredisi cansuyu desteği programının, hem KOBİ'lere önemli bir destek, hem de ihracatı artırmaya dönük önemli bir adım olduğuna işaret eden Çağlayan, şunları kaydetti:

''Bu çerçevede, cansuyu desteği kararımızın ne kadar doğru olduğu, daha programın ilk gününde ortaya çıktı. Bir günde, 10 banka aracılığıyla toplam 1,734 KOBİ'miz başvurdu. Bu başvuru, bugüne kadar yapılan ihracat destekleri arasında bir rekordur. Başvurusu kayda alınan 1,734 KOBİ'miz ilk gün 300 milyon dolar kredi talep etti.''

Bir günde öncelikle İstanbul'dan 669, Ankara'dan 78, İzmir'den 218, Bursa'dan 213, Denizli'den 78 KOBİ'nin cansuyu desteği için başvurduğunu belirten Çağlayan, ''6 ay vadeli ve vade sonunda defaten ödemeli bu desteği 6 ay için yüzde 1,18 gibi çok düşük faiz oranıyla veriyoruz. Bu destek çerçevesinde 1 milyar dolarlık hacim dolana kadar başvurular kabul edilecek, ondan sonraki başvurular yedek listeye alınacaktır. Başvurular 1 ay içinde sonuçlandırılacaktır'' ifadelerini kullandı.


http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=820533&title=cansuyu-kredisine-basvurular-yarin-basliyor