Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Kayıtdışıyla mücadele için geniş bilgi ağı kuruluyor (07.03.09 PDF Yazdır e-Posta
07 Mart 2009

Kayıtdışıyla mücadelenin temel unsurlarından olan ve yakın zamanda kurulmaya başlanan "kayıtdışı istihdamla mücadele servisleri" geniş bir bilgi ağıyla donatılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun taşra teşkilatı için hazırladığı yönetmelik taslağına göre, söz konusu birimler tüm taşra teşkilatında yer alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nden bilgi istemek ve gelen bilgileri toplamak bu birimin ana görevlerinden olacak. Sanayi Bakanlığı Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü, Sanayi Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü, Sanayi Bakanlığı Tüketici ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, Sanayi Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü, büyükşehir belediyeleri, belediyeler, emniyet il müdürlükleri, il jandarma komutanlıkları, il özel idareleri, valilikler, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ve noterlerden de gelen bilgiler söz konusu servislerde toplanacak.

 

Hedef yüzde 10'a indirmek

Yönetmelik taslağına göre, tüm bu birimlerden gelen bilgiler TC kimlik numarası bazında tescil kütüklerinden sorgulanacak. Bu yolla tespit edilecek kayıtdışı çalışanlarla ilgili olarak gerekli işlemler yapılacak. Böylece, Sosyal Güvenlik Kurumu tüm birimlerden toplanan verilerle kayıtdışıyla mücadele etme olanağı kazanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar da, kısa süre önce yaptığı açıklamada kayıtdışını 2-3 yıl içinde yüzde 10'lar seviyesine çekmek istediklerini söylemişti.

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=118373&KTG_KOD=480