Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
KOBİ' lerin paketi 4 milyar TL' ye çıkıyor (16.03.09) PDF Yazdır e-Posta
16 Mart 2009

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, önümüzdeki günlerde reel sektör ile finans sektörü arasındaki sıkıntıları çözebilecek yeni düzenlemeleri hayata geçireceklerini bildirdi.

Daha önce yaptığı açıklamalarda KOSGEB’in bu yıl ticaret ve hizmet sektörüne sıfır veya çok düşük faizli 3 milyar lira kredi desteği sağlayacağını ifade ettiğini belirten Çağlayan, son verilen destekle bu rakamın 4 milyar TL’nin üzerine çıkacağını bildirdi.

MÜSİAD Ankara Şubesi’nin 16. Genel Kurulu’nda yeni ekonomik paketle ilgili bilgi veren Çağlayan, elektronik ve beyaz eşya da uygulanan ÖTV’nin 3 ay süreyle yüzde 6.7’den sıfıra indirildiğini belirtti.

Elektrikte tatil indirimi

Enerji yoğunluğu olan sektörlerin talebini de dikkate aldıklarını anlatan Çağlayan, bu kapsamda elektrikte, sanayide uygulanan indirimli gece tarifesinin hafta sonları ve diğer tatil günlerini de kapsayacağını kaydetti. Çağlayan, “Sanayiciler, hafta sonları elektriği artık hafta içi tarifesinden kullanacaklar. Bu da enerjinin daha ucuza kullanılmasını sağlayacak olan önemli bir gelişme olacak” diye konuştu.

Türkiye’nin yaşanmakta olan küresel krizin etkisi altında olduğunu belirten Çağlayan, bunun nedeninin, Türkiye’nin artık küresel bir oyuncu olmasından kaynaklandığını kaydetti.


http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=ekonomi&KategoriID=3&ArticleID=1071407&Date=16.03.2009&b=KOBIlerin%20paketi%204%20milyar%20TLye%20cikiyor&ver=99