Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Türkiye'de gayrimenkul yatırımı (ingilizce) PDF Yazdır e-Posta
18 Mart 2009
İsteksizlikten iştaha
Türkiye'de gayrimenkul yatırımı

Son küresel ekonomik durgunlukla beraber gayrimenkul ve inşaat sektörünün mercek altına alınıp ileriye dönük net tahminler yapılabilmesi için, sektörün geçmiş ve güncel performansının iyice incelenmesi gerekir. 2002-2007 yılları Türkiye için gayrimenkul sektörünün altın çağı oldu, artan yerli ve yabancı talep ile beslenen yatırımlar sektörü şekillendirdi. Güncel yüksek faiz krizi ve kredi sıkışmasının dalgaları 2009 için sektörel beklentileri karamsarlaştırmasına rağmen, bir çok varit ekonomik, sosyal, hukuksal dönüşüm ve ihtiyaç öngörüleri 2010 ve 2011’in beklentilerini yükseltmektedir.

Deloitte Türkiye Gayrimenkul ve İnşaat Grubu’nun hazırladığı bu kapsamlı rehber; yabancılar için ilgili kanun çerçevesi ile gayrimenkulde satın alma/birleşmeleri, genel vergi uygulamaları ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarının vergilendirilmesi konularını detaylı bir şekilde içermektedir.

Ekler
Real estate investment in Turkey - From reluctance to appetite (314 KB)
Mart 2009, 16 sayfa, İngilizce