Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
ÖTV'de indirim, kısa çalışma ödeneğinden vazgeçirdi (19.03.09) PDF Yazdır e-Posta
19 Mart 2009

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası (TOFAŞ), ÖTV düzenlemesinin ardından kısa çalışma ödeneği başvurusunu geri çekme kararı aldı. Ford Otosan ise yaptığı başvuruya rağmen ÖTV indirimi sayesinde satışları ve üretimi artırarak çalışılmayan süreyi azaltmayı umduklarını belirtti.

 

TOFAŞ'tan borsaya gönderilen yazıda, şirketin kısa çalışma ödeneği uygulamasından faydalanmak amacıyla, 12 Mart 2009'da Türkiye İş Kurumu Bursa Müdürlüğü'ne yaptığı başvurunun, ÖTV indiriminin etkisi göz önüne alınarak 18 Mart 2009'da geri çekilmesinin kararlaştırıldığı duyuruldu.

 

Çalışılmayan süre azalacak

Öte yandan dün kısa çalışma ödeneğine başvuran Ford Otosan yaptığı yazılı açıklamada "3 aylık ÖTV indirimi sayesinde bu süre içindeki satışları ve üretimi artırarak çalışılmayan süreyi azaltmayı umuyoruz" dedi. Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay' ın, yazılı açıklamasında, yüzde 50'nin üzerinde daralan otomotiv pazarının 2009'da zorlu bir süreçten geçmekte olduğuna dikkati çekerek, şirketin çalışanların lehine bir uygulama olarak değerlendirdikleri Kısa Çalışma Ödeneği için başvurulduğunu, ancak ödenekten yararlanması düşünülen çalışan sayısının, iç ve dış pazar talebine göre şekilleneceğini belirtti. Otay, çalışanların lehine sağlanan bir imkân olan Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasına başvurduklarını ancak, özellikle bu hafta başından itibaren yürürlüğe giren ÖTV indirimi uygulaması ve buna ek olarak şirketin ticari vasıtalar için başlatmış olduğu 'Sıfır ÖTV, sıfır KDV, sıfır Faiz' kampanyasının üretim kapasitelerine ve buna bağlı olarak iş gücü planlarına olumlu etki edeceği düşüncesinde olduğunu ifade etti.

Otay, "Satışların ve üretimin artması yönündeki olumlu gelişmeler, ödenekten yararlanma ihtiyacı olan çalışan sayısını ve çalışılmayan süre karşılığı oluşan ödenek miktarını azaltacaktır" dedi.

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=119227&KTG_KOD=201