Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İndirim paketlerinde 3 aylık süre uzayabilir (28.03.09) PDF Yazdır e-Posta
28 Mart 2009

KDV ve ÖTV indirimlerinin ardından iç piyasada canlanma göründüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan, 'Gerekirse süreyi uzatırız' dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, süresi 3 ay olarak açıklanan ÖTV ve KDV indirimlerinde sürenin uzatılabileceğini söyledi. NTV'de katıldığı programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Erdoğan, "Krizi en az olumsuz etkiyle atlatacak ülkeyiz. Zaten gelişmeler de bunu gösteriyor" diye konuştu. KDV ve ÖTV indirimlerinden sonra ekonomide bir canlanma görüldüğünü ifade eden Erdoğan, "3 ayın sonunda bakacağız. Duruma göre bu süreyi uzatabiliriz" dedi.

Kayıtdışı ekonomi ile mücadeleyi çok önemsediklerini belirten Erdoğan, "Bu konuda mücadelemiz artarak sürecek. İşsizliğin en büyük sebeplerinden biri kayıtdışılık" ifadelerini kullandı.

IMF BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEĞİM

IMF Başkanı ile 1-2 Nisan'da İngiltere'de yapılacak G-20 Zirvesi'nde bir görüşme yapacaklarını söyleyen Erdoğan, "Zirvede olumlu bazı adımlar atılırsa dönüşte kendilerini davet ederiz" dedi. Erdoğan, ekonomik anlamda Nisan ayında önemli gelişmeler olabileceğini belirtti. Krizin AK Parti'nin alacağı oyları nasıl etkileyeceği sorusu üzerine Erdoğan, AK Parti iktidarıyla ekonominin Avrupa'da ve dünyada dereceler yaptığını ifade ederek, "Ekonominin iki sır kelimesini, güven ve istikrarı halkımız bizimle yakaladı" dedi.

ASGARİ ÜCRETİ ARTIRACAĞIZ

Alt gelir grubunu ve orta direği önemsediklerini vurgulayan Erdoğan, "Görevi aldığımız döneme bakın, bir de şimdi bakın; asgari ücretle mutfağa girenlerde yüzde 40 artış var" diye konuştu. Asgari ücreti yeterli bulmadığını kaydeden Erdoğan,"Mevcut asgari ücreti yeterli bulmuyorum, artması gerekiyor" dedi ve bu yönde çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Erdoğan, her şeye rağmen emekli ve memurları enflasyona ezdirmediklerini, enflasyonun üzerinde zamlar yaptıklarını belirtti.

http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?t=28.03.2009&i=177572