Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Makine üreticisine KDV indirimi morali (31.03.09) PDF Yazdır e-Posta
31 Mart 2009

Otomotiv ve beyaz eşya piyasasını canlandıran bu indirimle birlikte fabrikalarda izne gönderilen personel geri çağrıldı.

Üretimdeki canlanma İstanbul'da bugün başlayacak 12. Uluslararası Metal İşleme ve Teknolojileri Fuarı'na (TATEF) da ilgiyi artırdı. Fuarı organize eden İstanbul Fuarcılık Genel Müdürü Barış Can Erol, hem katılımcı firma hem de ziyaretçi bakımından yüzde 10'luk bir artış beklediklerini söyledi. 2009'un sonunda talebin canlanmasını bekleyen firmaların siparişleri şimdiden vermesi gerektiğini belirten Erol, "Bugün sipariş verilince 6 ay sonra teslim ediliyor. Şimdi sipariş verenler kriz bittiğinde üretime başlar." diye konuştu. Türkiye, makine sektöründe Avrupa'nın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Avrupa Takım Tezgâhları İmalatçıları Birliği (CECIMO) verilerine göre, dünyada makine sektörü 53,3 milyar dolarlık üretim yapıyor. CECIMO, 24,3 milyar dolarını gerçekleştiriyor. Birlik arasında Türkiye üçüncü sırada. Barış Can Erol, yurtdışından gelecek ziyaretçi sayısında büyük artış olduğunu, Avrupa, Balkanlar, Ortadoğu ve Rusya'dan alım gruplarının TATEF'i ziyaret edeceği bilgisini verdi. Erol'a göre fuarların kriz ortamlarından çıkış reçetesi olduğunun farkına varan firmalar, fuara katılmakta geciken diğer meslektaşlarına oranla büyük avantajlara sahip olacak.

12. Uluslararası Metal İşleme ve Teknolojileri Fuarı TATEF 2009, 31 Mart-5 Nisan tarihleri arasında CNR Expo'da gerçekleşecek. TATEF, ana destekçisi Takım Tezgâhları İşadamları Dayanışma Derneği (TİAD) ve KOSGEB ve Makine İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğiyle düzenleniyor. Alanında Türkiye'nin en büyük, dünyanın 3. büyük endüstriyel fuarı olan TATEF'e yerli ve yabancı toplam 400 firma katılıyor. 40 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar, 5 salonda ve 50 bin metrekarelik alanda düzenleniyor. Sektörün öncü ülkelerinden Almanya, İspanya ve Tayvan'ın geniş bir ürün yelpazesiyle katıldığı fuara, Çin, İtalya, Avusturya, İsviçre, Fransa, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Kore, Danimarka, Polonya, Hindistan ve Yunanistan'dan da katılımlar olacak. Geçen yıl fuara 375 bin kişi katılmıştı.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=831914&title=makine-ureticisine-kdv-indirimi-morali