Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
KDV indirimi mobilyacıları sevindirdi (02.04.09) PDF Yazdır e-Posta
02 Nisan 2009

Hükümetin açıkladığı 5 maddelik yeni ekonomik önlem paketi içinde mobilya sektöründe KDV'nin 3 ay süreyle yüzde 18'den yüzde 8'e inmesi mobilyacıları sevindirdi. Mobilyacılar bu indirimle birlikte satışların artacağını ve piyasanın canlanacağını ümit ediyor.

Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, konuyla ilgili açıklamasında, KDV'nin inmesiyle birlikte fiyatların da düştüğüne dikkat çekerek, vatandaşların bu 3 ay süreli indirimden yararlanmaları gerektiğini söyledi. Global ekonomik krizin birçok sektörle birlikte mobilyacıları da olumsuz etkilediğine vurgu yapan Başkan Mehmet Günbaş, esnafların zor şartlarda ayakta durmaya çalıştığını bildirdi.

Kış mevsiminin de etkisiyle satışlarda gözle görülür bir gerileme yaşandığına işaret eden Günbaş, Hükümetin ekonomik eylem paketinde mbilya satışlarında yüzde 18 olan KDV'yi yüzde 8'e çekmesinin kendileri için umut olduğunu kaydetti. Günbaş, şöyle dedi:

"Konyalı mobilyacı esnafı içinde bulunduğu şartlar gereği fiyatları normal seviyeden aşağıya çekmişti. Şimdi de bu yüzde 10'luk indirimle birlikte fiyatlar daha da aşağıya çekilmiş oldu. Mobilya sektöründe özellikle yaz aylarında satışlarda artma görülmektedir. Bunun en büyük etkeni düğünlerdir. Şimdi bu indirimle birlikte mobilyacı esnafımızın satışlarının artacağını mevsimsel satış eğiliminin de yükselmesiyle rahat bir nefes alacağını düşünüyoruz. Konya, kaliteli ve ekonomik mobilya temin edeceklerin tercih ettiği bir şehirdir. Farklı şehirlerden de Konya'ya mobilya almak için gelenler olmaktadır."

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=832948&title=kdv-indirimi-mobilyacilari-sevindirdi