Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Hükümetten işsizliğe 'geçici' çözüm 500.000 işçi alınacak (23.04.09) PDF Yazdır e-Posta
23 Nisan 2009

Hükümet krizle birlikte artan işsizlik sorununa çare bulmak için çeşitli yöntemler geliştiriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdama katkı amacıyla geçici iş oluşturma, mesleki eğitim ve işsizlik ödeneğine hak kazananların işini kaybetmeleri halinde primlerinin İşkur tarafından ödenmesini içeren bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Toplum yararına çalışma projesinin geçici iş oluşturma üzerine kurulu olduğunu ifade eden Çelik, "Bu konu 81 ilde valilerle görüşmeye ve onların toplum yararına işlerle ilgili tespitleri ve bizim yapacağımız çalışmanın bütünleşmesiyle olacaktır. Bunlar, kriz dönemine has ve kısa süreli, 6 aylık, 8 aylık, 1 yıllık dönemlere ilişkin çalışmalardır. Bunun detaylandırılması ve neticesinin sunumu, Bakanlar Kurulu'ndan sonra olabilecek şeydir." diye konuştu. Çelik, "İşsizlere, yol ya da park yaptırmak şeklinde bir istihdamdan mı bahsediyorsunuz?" sorusuna, "Çevrenin ve kamu binalarının temizlenmesinden müstahdemliğe varıncaya kadar kısa süreli çalışmalara dönük uygulamalardır." dedi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=840543&title=hukumetten-issizlige-gecici-cozum