Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İhbar edin, merdivenaltı firmaları basalım (21.05.09) PDF Yazdır e-Posta
21 Mayıs 2009

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kayıt dışı ekonomiyle mücadele için iş dünyasına çağrıda bulundu. Haksız kazanca kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade eden Başbakan, "İhbar edin, merdivenaltı çalışanları basalım." dedi.

Dün Evteks Fuarı'nın açılışını yapan Başbakan Erdoğan, Çin'den getirilen kalitesiz malları, Türk malıymış gibi çevre ülkelere satanların bulunduğunu belirterek, "Bize ihbar edin, buraları basalım. Biz bu ülkede haksız kazanca 'evet' diyemeyiz, demeyeceğiz. Biri merdivenaltı çalışıyor, haksız kazanç elde ediyor. Olmaz." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında küresel krizin Türkiye'yi teğet geçeceği iddiasını yineledi. Türkiye'nin krizden en az etkilenen ülkelerden olduğunu vurgulayan Başbakan, yıl sonundan itibaren düzelmenin hissedileceğini aktardı. Recep Tayyip Erdoğan, kredi faizlerini bir türlü düşürmeye yanaşmayan bankalara yönelik eleştirilerini de sürdürdü: "Finans sektörü maalesef kendisini ayakta tutan reel sektöre acılar yaşattı. Kamu bankalarını sıkıştırdım, sıkıştırıyorum. Yarı kamu sayılan Vakıfbank ile ilgili bu sıkıştırmayı yine yaptık. Özel sektör bankalarına uyarılarımızı yaptık. Eğer siz reel sektörümüzü sıkıntıya sokarsanız yarın reel sektörün kapısına da siz gideceksiniz. Onlar da size kapısını kapatacaktır. Bunu böyle biliniz. Reel sektöre kredi vermezsen bu, ülkemize ihanet demektir." Başbakan Erdoğan daha sonra da İstanbul Bağcılar'daki İSTOÇ Oto ve Ticaret Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada ise ortaya konulan rasyonel politikalar sayesinde Türkiye'nin artık belirsizlikler ülkesi olmaktan çıkıp, güven ve istikrar içinde kendinden emin adımlarla ilerleyen bir fırsatlar ülkesi haline geldiğini dile getirdi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=850006&title=ihbar-edin-merdivenalti-firmalari-basalim