Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İstihdam paketi açıklanıyor (26.05.09) PDF Yazdır e-Posta
26 Mayıs 2009

Hükümetin, büyüklüğü 500 bin kişiye ulaşacağı ifade edilen istihdam paketini önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun dün yapılan toplantısında istihdam paketinin önümüzdeki haftaya kadar tamamlanmasını kararlaştırdı. Kurul, istihdam sağlayacak teşviklerin önümüzdeki hafta başına kadar tamamlanması için ilgili kurumları görevlendirdi.

Toplantıda öncelikle yeni yatırım teşvik sistemi ele alındı. Bölgelerin ve desteklenecek büyük projelerin tespitinde izlenecek yol belirlendi. Ayrıca projelere verilecek parasal desteğin belirlenmesi için temel çerçeve ortaya koyuldu. Yeni teşvik sistemine ilişkin çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanıp firmalara kullandırılması hedefleniyor.

Toplantıda küresel krizin işgücü piyasasında ortaya çıkardığı olumsuz etkilerin sınırlandırılması ve istihdamın artırılmasına yönelik önlemler de masaya yatırıldı. Söz konusu önlemlerle ilgili gerekli mevzuat çalışmalarını önümüzdeki hafta başına kadar tamamlanması konusunda ilgili kurumlar görevlendirildi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan başkanlığında toplanan EKK'ya Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile ilgili kurumların üst düzey yöneticileri katıldı.

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2009/05/26/istihdam_paketi_haftaya_aciklaniyor