Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Vergi kaçağında ürküten tablo (28.05.09) PDF Yazdır e-Posta
28 Mayıs 2009

Türkiye'de vergi kayıp ve kaçağı devasa büyüklüğe ulaştı. Gelir kontrolörleri verilerine göre 2002-2008 yılları arasında 61 milyar 698 milyon liralık beyana karşılık, 284 milyar liralık gelirin gizlendiği ortaya çıktı. Türkiye ekonomisinin en önemli problemleri arasında yer alan kayıt dışı ile mücadele için gelirler kontrolörleri, vergi idaresi ile vergi denetim birimlerinin yapılandırılması gerektiği tespitinde bulundu.

Önceki akşam Gelirler Kontrolörleri Derneği'nin kuruluşunun 73'üncü yıldönümü sebebiyle verilen kokteylde açıklanan rakamlar kayıt dışı ekonominin ulaştığı büyüklüğü gözler önüne serdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı kokteylde dernek tarafından yapılan basın açıklamasında 73 yıldır merkezî denetim elemanı olarak çalışan gelirler kontrolörlerinin kayıt dışılıkla, suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesine ilişkin incelemeleri yürüterek suç ve terör odaklarıyla, teftiş ve soruşturmalar yaparak da rüşvet ve yolsuzlukla mücadele ettiği belirtildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren gelirler kontrolörlerinin, 2002-2008 döneminde 21 bin 186 adet vergi incelemesi gerçekleştirdiğinin vurgulandığı açıklamada, bu incelemelerde 61 milyar 698 milyon liralık beyana karşılık, 284 milyar 910 milyon liralık gelirin gizlendiğinin ortaya çıkarıldığı ve böylece yüzde 77'lik bir matrah farkı bulunduğu bildirildi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=852493&title=vergi-kacaginda-urkuten-tablo