Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
"Vergi indirimine devam" masada (02.06.09) PDF Yazdır e-Posta
02 Haziran 2009

Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, iç talebi canlandırmak amacıyla otomotiv ve konutun yanı sıra bazı ürünlerde mart ortasında başlayan ve 15 Haziran’da sonra erecek olan vergi indirimlerinin devam edip etmeyeceği konusunda bu hafta içinde bir karara varabileceklerini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Mayıs ayı ihracat verilerini açıkladığı basın toplantısının ardından gazetecilerin ÖTV ve KDV indirimleri konusundaki sorularını yanıtlayan Çağlayan, ‘Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda bu konu görüşüldü, yine görüşülecek. Geçmiş uygulamalara bakılacak, önümüzdeki döneme bakılacak ve buna göre bir karar verilecek. Bu hafta bir açıklama yapabiliriz’ dedi.

HURDA İNDİRİMİ İHTİMALİ FAZLA

MART ortasında yürürlüğe giren ve araç satışlarında büyük hareketliliğe neden olan ÖTV indiriminin sürmesi için iş dünyasının kulis faaliyetleri sürerken, indirimin yılsonuna kadar sürmesi gerektiği belirtiliyor. Hükümet kanadından konuyla ilgili net bir açıklama gelmezken bürokrasi kesiminden daha önce gelen haberler hurda araç indiriminin daha ağırlıklı bir ihtimal olduğu yönündeydi.

http://www.stargazete.com/ekonomi/-vergi-indirimine-devam-masada-haber-191908.htm