Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Teşvik sisteminde hazırlıklar tamam (08.06.09) PDF Yazdır e-Posta
08 Haziran 2009

Yeni teşvik sistemi ile ilgili olarak, başta Bakanlar Kurulu kararı taslağı olmak üzere, hazırlıkların tamam olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, sadece arazi tahsisi konusunda Maliye Bakanlığı ile Hazine bir süre daha çalışacak. Bunun da süreci çok etkilemeyeceği, 1 ay içinde, belki daha kısa sürede yeni sisteme başlanacağı belirtildi. Yeni sisteminin başlangıç tarihi konusu üzerinde ise bir netlik olmadığı ortaya çıktı. Bürokratlar, bu konunun ayrıca değerlendirileceğini söylediler. Hükümet, teşvik sistemiyle ilk kez ilçe bazında yatırıma imkan getiriyor. Ancak, indirimli kurumlar vergisinin il bazında uygulanması nedeniyle, yeni sistemde 4'üncü bölgede yer alan Çanakkale'nin Gökçeada ve Bozcaada ilçelerinde yatırıma yönelik çalışmaların yapılabilmesi ve indirimli kurumlar vergisinden yararlanılabilmesi için TBMM'de görüşülmekte olan Gelir Vergisi Kanunu'nda yasal düzenleme yapılacak. Sistem çerçevesinde işçi istihdamının Hazine'ye maliyeti de asgari ücret üzerinden 135,13 lira olarak hesaplanırken, bu karşılık Hazine'nin çalıştırılan işçilerden dolayı 97 TL işçi primi hissesi, 38 TL de gelir vergisi kazancı olacak. İndirimli kurumlar vergisi ile faiz desteğinden dolayı da bir maliyetle karşı karşıya kalacak olan hazinenin etkilenmeyeceği belirtiliyor.

http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/?t=08.06.2009&i=191118