Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Mobilyacılar yüzde 5 sabit KDV istiyor (10.06.09) PDF Yazdır e-Posta
10 Haziran 2009

MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, mobilyada yüzde 8'e çekilen KDV indiriminin yüzde 5'e çekilerek kalıcı olmasını istediklerini belirtti.

Hasan Karcı, beşinci ekonomik paket kapsamında uygulanan ve 15 Haziran'da sona erecek olan KDV indirimi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, özellikle yeni yuva kurmak ya da evini yenilemek isteyen çiftlerin soluğu mobilya mağazalarında aldığı bu günlerde, indirimin de sonuna yaklaşıldığını belirtti.

KDV indiriminin sürekliliğini istediklerini ifade eden Karcı şunları kaydetti:

“Kriz, mobilya sektörünü de ciddi şekilde etkiledi. Krizin etkilerini 2009 Ocak ve Şubat aylarında yoğun olarak hissettik. Bu dönemde satışlarımız yüzde 70 oranında düşmüştü. Ancak 15 Mart'ta mobilyaya uygulanan KDV indirimi ve hemen akabinde evlilik, taşınma sezonunun açılması, mobilya sektöründe bir canlanmayı da beraberinde getirdi. Mobilya sektöründe tam anlamıyla bir toparlanmanın 2010 yılında gerçekleşeceğine inanıyoruz. Mart 2010'da, sektörde ciddi bir ilerleme ve gelişme olacağını düşünüyoruz. Tabii bunun için hazırlık çalışmaları yapılmalı. Özellikle 15 Haziran sonrası yüzde 8'lik KDV indirimi, sürekli olmalı ya da kalıcı olarak yüzde 5'e çekilmelidir. Aksi takdirde kriz mobilya sektörü için derinleşecektir.”

 http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/alarmnews.aspx?DocID=11837665