Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Hurda araca vergi indirimi masaya yatırıldı (11.06.09) PDF Yazdır e-Posta
11 Haziran 2009

Ekonomi yönetimi otomotiv sektöründe hurda araçlara yönelik vergi indirimi üzerinde değerlendirme yapıyor. Sanayi Bakanlığı'nın hurda indirimine ilişkin bir çalışma yaptığını ifade eden ekonomi yetkilileri, bunda eski sistemin ortaya çıkardığı sorunlar ile halen Avrupa ülkelerinde uygulamaya konulan benzer sistemlerin incelendiği bildirildi.

Bir ekonomi yetkilisi, ekonomi yönetiminin uygulamanın sonuçlarına ilişkin analizler hazırladığını kaydederek, "Pazartesi gününe kadar atılacak adımlara yönelik kararnameler tamamlanır. Kesin karar verilmiş olmamakla birlikte hurda araçlarda bir indirim uygulaması gündeme gelebilir, ancak geçen seferki gibi bir adım atılması beklenmemeli." dedi. Hurda alanında en son uygulamada 20 yaşın üzerinde araçlarını getirenlere vergi indirimi yapılmıştı. Ancak bir aracın ruhsatının birden fazla araç alımında kullanılması nedeniyle önemli sorunlar yaşanmıştı.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=857590&title=hurda-araca-vergi-indirimi-masaya-yatirildi