Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
ÖTV indirimi pazartesi akşamına kadar sürecek PDF Yazdır e-Posta
15 Haziran 2009

Hükümetin piyasaları rahatlatmak amacıyla üç ay otomotiv ve beyaz eşyada yaptığı ÖTV indiriminde süre bir gün uzadı. Bakanlar Kurulu kararına göre bugün sonra ermesi gereken ÖTV indirimi, yarın da geçerli olacak. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından dün yayınlanan sirküler ile sürenin uzatıldığı duyuruldu.

Öte yandan ekonomi yönetimi otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve bilgisayardaki ÖTV ve KDV indirimlerinin devam edip etmemesine bu akşam karar verecek. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın başkanlık edeceği toplantıda üretim ve istihdama katkı sağlayan sektörlerde ÖTV ve KDV'nin uzatılması talebi görüşülecek. Bazı sektörlerde ise oranların değiştirilmesi gündemde. Söz konusu kararlara ilişkin açıklamanın ise yarın Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yapılması bekleniyor. Belli yaşın üzerindeki hurda araçlara da vergi indiriminin masaya yatırılacağı toplantıdan otomobilde ÖTV ve KDV indiriminin sürmesi yönünde karar çıkacağı tahmin ediliyor.


http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=858759&title=otv-indirimi-yarin-da-surecek