Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Karşılıksız çekten ceza alanlara af yok (15.06.09) PDF Yazdır e-Posta
15 Haziran 2009

    Çek Yasası'nı yeniden düzenleyen tasarının TBMM Adalet Alt Komisyon çalışmaları tamamlandı. Muhalefet partileri yasanın "toplumun beklentilerini karşılamıyor" diyerek çek suçlarından cezaların kalkmasını istiyor. Hükümet ise "karşılıksız çeke" yeni denge formülü arıyor. Geçen hafta bir araya gelen Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, karşılıksız çekten hapis yatan, arananlar için yeni bir formül arayışında. Hükümet karşılıksız çekten ceza alanlara "af" getirilmesini düşünmüyor ancak toplumun beklentilerine yanıt verecek denge formülü arıyor.

    Değişiklikler hakkında bilgi veren AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, düzenlemenin yaklaşık 2 bin kişiyi etkilediğini, belki bunlardan 1000-1500'ünün cezaevinden çıkacağını ifade ederek, "Ancak doğrudan af diye bir şey yok" dedi. Köylü, özellikle odacı, kapıcı gibi kişilerin vekil tayin edilmesinden dolayı yaşanan mağduriyetlerin giderileceğini belirtti. Hükümetin bu yasama döneminde Genel Kurul'dan geçirmeyi düşündüğü yasa, bu hafta Adalet Komisyonu'nda alt komisyon raporunun ele alınması bekleniyor. Yasanın verilecek önergelerle yeniden düzenlenmesi bekleniyor.

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=124307&KTG_KOD=8