Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Güçbirliği yapan KOBİ'ye daha çok destek vereceğiz (01.07.09) PDF Yazdır e-Posta
01 Temmuz 2009

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kanunu yenilendi. Artık imalatçı KOBİ'ler dışında kalan hizmet sektörü ve ticaret erbabı da desteklerden yararlanacak.

Kanun değişikliği Resmi Gazete'de yayımlanırken sektörlerin ve bölgelerin önceliklendirilmesi için gerekli Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor. KOBİ'lere toplam 1,6 milyar lira cansuyu kredisi dağıtan KOSGEB'in Başkanı Mustafa Kaplan, "Birkaç hafta içinde yönetmelik yayımlanır, ondan sonra kredi dağıtmaya devam edeceğiz." dedi. Kaplan, yeni dönemde işbirliği, güçbirliği ve inovasyon projelerine çok ciddi destekler vereceklerini aktardı. Manisa'nın Akhisar ilçesinde Aktif İşadamları Derneği (AKİAD)'nin düzenlediği 'KOBİ'ler ve KOSGEB kredileri' konulu toplantıda konuşan Kaplan, Türkiye'deki KOBİ'lerin enflasyonsuz ortam ve düşük kâr marjıyla çalışmaya alışmakta zorlandığını anlattı. Kaplan, işletmelerin temel problemlerini şöyle sıraladı: Pazarlama, verimlilik, kurumsallaşma, aile şirketlerinde görev tanımı, rutin işlerde boğulma ve hedefsizlik.

Herkesin yaptığı işi yapanların zorlandığına işaret eden Kaplan, rekabetçiliğin en önemli unsuru olarak nitelediği yenilikçiliğin (inovasyon) artık bir işletmenin olmazsa olmaz şartlarından biri haline geldiğine vurgu yaptı. Güçlü işletme olabilmek için KOBİ'lerin birlikte iş yapması, birleşmesi gerektiğini de kaydeden Kaplan, her şirketin ayrı ayrı yapacakları işin ortaklaşa yapılabileceğini söyledi. Kaplan, "Artık deniz tükendi. Bıçak kemiğe dayandı. 'Bende de olsun' anlayışı bitmeli." ifadelerini kullandı. KOSGEB Başkanı, tahsilat ve nakitte kalma sorununun bulunduğunu ifade etti. Krizin tüm şiddetiyle yaşandığı bu dönemde gerekirse kâr etmeden ve büyümeden 'geminin güvenli limana yanaştırılması'na çalışmak gerektiğine dikkat çekti. Gölet'teki sosyal tesislerde gerçekleştirilen konferansa Akhisar Kaymakam Vekili Mustafa Arı, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu ile birlikte çok sayıda işadamı katıldı.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=864766&title=gucbirligi-yapan-kobiye-daha-cok-destek-verecegiz