Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
'Şirket fiyatları düştü, herkes bir şey almak istiyor' (10.07.09) PDF Yazdır e-Posta
10 Temmuz 2009

    İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcının şirket satın almak istediğini belirterek, "Şirket satın alma konusunda bize çok fazla yerli ya da yabancı gelmeye başladı. Hazır şirket fiyatları bu kadar düşmüşken buradan herkes bir şeyler almak istiyor. Şirketlerin gelecekle ilgili beklentisi de değişmiş durumda" diye konuştu.

    İş Yatırım'ın, Türk şirketlerinin yanı sıra İsrail, Yunanistan ve Romanya'nın önde gelen şirketlerinin de katılımıyla İngiltere'de düzenlediği "Hidden Riches of The Eastern Mediterranean" konferansında konuşan Koç, büyük şirketlerin de geleceğe yönelik beklentilerinin olumluya döndüğünü ifade ederek, "Büyük şirketler böyle bakmaya başladıysa ben artık bir daha dip göreceğimizi sanmıyorum. Söylediklerim arasında büyük şirketler de var küçükler de. Yerli de var yabancı da. Her sektör var. Enerjide herkes bir şekilde bulunmak istiyor. Gemicilik sektörü bile var. Gayrimenkulde bile gelip tekrar sormaya başladılar" açıklamasında bulundu.
    
    Yatırımcı büyük para kaybetmedi
    Türkiye'nin geçtiğimiz krizi başarıyla geçen ülkeler arasında olduğunu düşündüğünü dile getiren Koç, "Türkiye'de yatırım yapan insanlar büyük para kaybetmedi, rahatlar. Borsada satmak istedikleri zaman rahatlıkla sattılar. Ama Doğu Avrupa'da Rusya'da satmak istedikleri zaman satamadılar" diye konuştu.

    Türkiye'nin yola Uluslararası Para Fonu (IMF) olmadan devam etmesinin tercih edilen bir durum olduğunu da kaydeden Koç, "Bu kriz her şeyi değiştirdi. IMF ile anlaşma yapmaya ihtiyacı olmayan ülkeler bile gidip IMF ile anlaşma yaptılar" dedi. 2009 sonuna kadar dünyada tekrar bir olumsuzluğa dönüş olmadığı takdirde IMF'yle bir anlaşmaya ihtiyaç duyulmayacağını ifade eden Koç, "Ama IMF'li ya da IMF'siz mutlaka kamunun kendi kendini bağlayan bir takım kriterleri koyması lazım" dedi.

    İş Yatırım'ın Körfez bölgesine açılacağını ve özellikle İslami ürünler pazarından pay almak istediklerini belirten Koç, "Körfez'de fon fazlası var. Biz ise fon eksiği olan bir ülkeyiz. O piyasada batılı bankalar çok hakim. Fon o kadar fazla ki krizde bile sorunlu bankaların büyük bölümü oralardan fon sağladı" dedi.

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=125791&KTG_KOD=411