Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Dünya böyle teşvik sistemi görmedi (14.07.09) PDF Yazdır e-Posta
14 Temmuz 2009

Dünyanın hiçbir tarafında böyle bir teşvik sistemi yok...

Devlet Bakanı Çağlayan, yeni teşvikle ilgili tebliğlerin bugün Bakanlar Kurulu’ndan çıkacağını bildirerek, “Dünyanın hiçbir tarafında böyle bir teşvik sistemi yok” dedi.

Güney Amerika ülkeleriyle ticareti artırmak için öncelikle Şili ve Brezilya’ya iş dünyasıyla birlikte giden Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, uçakta güncel açıklamalar yaptı. Bu kapsamda yeni tevşik sistemiyle ilgili açıklamalar yapan Çağlayan, bununla yurtdışında yatırım yapan Türk iş dünyası temsilcilerine “yurda dön” çağrısı yaptıklarını belirterek şunları anlattı:

HER YERDE ANLATIYORUM

“Yeni teşvik sistemiyle ilgili tebliğler salı günü (bugün) Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak. Bu işin tanıtımı iyi yapılırsa yurda dönüş olur, yabancı firmaları da çekilebilir. Dünyanın hiçbir tarafından böyle bir teşvik sistemi yok. Gittiğim her yerde anlatıyorum. Brezilya ve Şili’de de anlatacağım.” Açıklamalarında, Türkiye’nin 100’üncü yılı için hedef olarak koydukları 500 milyar dolarlık ihracat rakamına atıf yapan Çağlayan, bu konuda gece gündüz çalıştıklarını, ülkelerin ithalat, ihracat rakamlarını, ülkelerin ithalatlarını hangi ülkelerden aldığına baktıklarını vurguladı.

ÜLKE UZMANI OLACAK


Çağlayan, “Her ülkeyi ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Örneğin biz Brezilya, Arjantin, Paraguay ve Uruguay’da un satamıyoruz. Onlar birbirlerine ihracat yapıyorlar. Oysa biz dünyanın en büyük un ihracatçısıyız. Ülke uzmanı stratejisi başlatıyoruz. Bazen 4, bazen 10 ülke uzmanları olacak. Şili’de hiç Türk yatırımı yok. Oysa Şili’nin Türkiye’de var. STA’lar kazan kazan ülkesine dayanıyor” dedi.

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/74107-dunya-boyle-tesvik-sistemi-gormedi-haberi.aspx