Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Şimşek: Yeni KDV indirimi bütçeyi bozar (21.07.09) PDF Yazdır e-Posta
21 Temmuz 2009

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüketimde önceliği olan mal ve hizmetlerde sürekli KDV indirimi yapılmasının bütçe dengeleri açısından problem oluşturabileceğini söyledi.

Şimşek, indirimin aynı zamanda KDV tekniğine de uygun olmadığını aktardı. CHP İzmir Milletvekili Abdurrezzak Erten'in soru önergesine cevap veren Bakan Şimşek, daralan piyasaları rahatlatmak amacıyla mobilya sektörünün de içinde yer aldığı bazı sektörlerde KDV indiriminin 30 Eylül 2009'a kadar uzatıldığını dile getirdi. Şimşek, "KDV'de indirimli oran uygulaması; esas olarak orta ve dar gelirlilerin korunmasına yönelik sosyal amaçlı bir yaklaşım olup, tüketimde önceliği olan bütün mal ve hizmetlerin KDV oranlarında sürekli indirime gidilmesi, hem KDV tekniği hem de bütçenin gelir gider dengesi dikkate alındığında uygun mütalaa edilmemektedir." dedi. Öte yandan Maliye Bakanlığı, lokantalarda Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarını yeniden düzenleyen kararnameye yönelik tepkiler üzerine bir açıklama yaptı. Bakanlık, düzenlemenin uygulanmasında boşluk ya da tereddüt bulunmadığını bildirdi. Açıklamada, üç ve daha fazla yıldıza sahip turistik tesislerdeki lokantalar ile 1. sınıf lokantalarda KDV oranlarını yüzde 8'den 18'e yükselten kararname hakkında medyada "Maliye'den hata" şeklinde bazı haberler yer aldığına dikkat çekilerek, kararnamenin hazırlanmasında 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik' ile 'Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesi ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik' hükümlerinin esas alındığı bildirildi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=871624&title=simsek-yeni-kdv-indirimi-butceyi-bozar