Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Yeni vergi yok tasarruf için harcamalar kısılacak (24.07.09) PDF Yazdır e-Posta
24 Temmuz 2009

Ekonomi yönetimi, gelecek yılın bütçesini tutturabilmek için aldığı gelir artırıcı önlemlerin ardından harcamaları kısıcı tedbirler üzerinde de çalışıyor.

Daha önce vergi artırımı yoluna gidilerek akaryakıtta ÖTV ve üç ve daha fazla yıldıza sahip turistik tesisler ile birinci sınıf lokantalarda ise KDV gibi vergilerin oranlarını yukarı çekmişti. Bu düzenlemelerden sonra kısa dönemde gelir artırıcı yeni tedbirin gündemde olmadığı belirtiliyor. Maliye Bakanlığı yetkilileri, akaryakıt ürünlerinin kullanım alanının çok yaygın olduğunu ve birçok sektörü doğrudan etkilediğini belirterek, akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV tutarlarında mevcut şartlarda yeni bir artışın düşünülmediğini bildirdi. Ancak bu kapsamda yataklı hastalardan katkı payı alınması ve ilaçta yeni fiyatlandırma sisteminin de uygulamaya konulmasıyla sağlık giderlerinin azaltılması öngörülüyor.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=872770&title=yeni-vergi-yok-tasarruf-icin-harcamalar-kisilacak