Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
İletişimde vergi artışı yok (06.08.09) PDF Yazdır e-Posta
06 Ağustos 2009

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, iletişim vergilerinin artırılması konusunda önlerine gelen bir şey olmadığını söyledi.

Yıldırım, Üçüncü Nesil (3G) elektronik haberleşme hizmetlerinin geçen hafta devreye girmesi dolayısıyla düzenlenen toplantıda gazetecilerin, gelir artırıcı tedbirler kapsamında iletişim vergilerinin artırılacağının gündeme getirildiğini hatırlatması üzerine, "Önümüze gelen bir şey yok. Geldiği zaman tavrımızın ne olduğunu o zaman görürsünüz. Şimdi bir şey söylemek doğru olmaz" dedi. Yıldırım, MVNO olarak adlandırılan ve lisans verilmesi beklenen Sanal Mobil Şebeke Hizmeti'nde de çifte vergilendirmeyi önlemek için yasal düzenleme yaparak sorunu çözeceklerini ifade etti. Sanal Mobil, şu anda faaliyette olan GSM işletmecilerinin altyapı ve mevcut baz istasyonlarını kullanarak kendi abonelerine hizmet vermelerine imkan sağlıyor. Mevcut yasal düzenlemede hem GSM işletmecilerinin hem de sanal işletmecilerden yüzde 15'lik Hazine payı alınması çifte vergilendirmeye sebep oluyor. Yıldırım, 3G ile birlikte kontörlü hatlarda Özel İletişim Vergisi'nin faturalı hatlara göre çok yüksek olduğunun dile getirilmesi üzerine de, bu konuda yapacakları bir şey olmadığını vurguladı.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=877382&title=iletisimde-vergi-artisi-yok