Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Kazmayı önce vurana daha fazla teşvik var (07.08.09) PDF Yazdır e-Posta
07 Ağustos 2009

Yeni teşvik sisteminin bir promosyon olarak tasarlandığını belirten Bakan Ergün, '2010 sonuna kadar ilk kazmayı vurmayanlar, 2010 sonrasında daha az teşvik alacak. Bu nedenle yatırımları ertelemek kimsenin yararına olmayacaktır' uyarısında bulundu

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yatırımcıları yeni teşvik sisteminden erken yararlanmaları konusunda uyardı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) konuğu olan Nihat Ergün, yatırımda geç kalanların pişman olabileceklerini belirterek şöyle devam etti: “Hükümet olarak bu programı bir promosyon şeklinde hızlı işlemeye yönelik hazırladık. Yatırımcılarımız 2010 sonuna kadar bu teşviklerden yararlanarak ilk kazmayı vurmalı. 2010 sonuna kadar ilk kazmayı vurmayanlar, sonrasında daha az teşvik alacak. Bu nedenle yatırımları ertelemek kimsenin yararına olmayacaktır."

HEDEF İLERİ TEKNOLOJİ


Yeni sistemle 12 büyük sektörü destekleme kararı aldıklarını hatırlatan Bakan Ergün, bunun gerekçesini de şöyle açıkladı: “2000 yılı itibariyle Türkiye'nin üretim yapısı içinde ileri teknoloji ürünlerinin payı yüzde 4.6, ihracattaki payı ise yüzde 5.1'di. Söz konusu ürünlerin AB ülkeleri ihracatındaki payı ise yüzde 21.5 oranındadır. Tüm bunlar, ileri teknolojiler üretmenin bir zorunluluk olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki 10 yılda ileri teknoloji ürünleri üretim payını yüzde 20'lere çıkarmak zorundayız. .”

PİYASAYA SIKI DENETİM


Tüketici mağduriyetlerini önlemek için önümüzdeki hafta yeni bir uygulamaya başlatacakları bilgisini veren Nihat Ergün, şunları kaydetti: “Piyasaya denetim ve gözetim yapılacak. Özellikle standart dışı ithal ürünler izlenecek. Çünkü sanayici, standart dışı ürünlerden yakınıyor. Şu anda dershanelerden başladık. Sözleşmelerde olmaması gereken maddelere bakıyoruz. ” Çeklerin son zamanlarda senet gibi kullanılmasının piyasayı tıkadığını dile getiren Bakan Ergün, konuyla ilgili yeni bir yasa hazırlayacaklarını vurguladı.

http://yenisafak.com.tr/Ekonomi/Default.aspx?t=07.08.2009&i=203427