Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Cep vergisi, operatörleri tedirgin etti (07.08.09) PDF Yazdır e-Posta
07 Ağustos 2009

Yıllardır indirilmesi istenen Özel İletişim Vergisi'nin artırılmasının gündeme gelmesi, cep telefonu operatörleri tarafından endişeyle karşılandı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım önceki gün, konuyla ilgili önlerine gelen bir çalışma olmadığını açıklarken, Vodafone Üst Yöneticisi (CEO) Serpil Timuray, İletişim Vergisi'nin en yüksek olduğu ikinci ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekerek, "Makul fiyatlar sağlanmalı ki pastayı büyütelim." dedi.

Timuray, kontörlü hat abonelerinin faturalılara göre yüzde 15 fazla vergi ödemesiyle ilgili olarak da, bu konuda bir düzenlemeye gidilmesini istedi. Ankara Bilişim Gazetecileri Topluluğu ile sohbet toplantısı düzenleyen Timuray, 3G hizmetlerinin öne çıkan yönünün görüntülü konuşma olduğunu, ancak kendisinin en çok mobil internet ayağını kullandığını belirtti. Timuray, "3G'den önce, işimle ilgili yüklü dosyaları veya indirmem gereken reklam filmlerini uzun süre içinde indirebiliyordum. 3G ile internet hızı arttı. Benim de işim kolaylaştı." dedi. Timuray, 3G fiyatlarını belirlerken, erişilebilir ve adil olmasına dikkat ettiklerini kaydetti. Timuray, 3G'de görüntüden çok esas kullanım alanının, mobil internet olacağını belirterek, bunun için günlük 5 lira, aylık 100 liralık bir paket hazırladıklarını söyledi. Timuray, "Bu çok önemli bir dönüşüm. Cep telefonları bilgisayara dönüşecek. Türkiye'nin genç nüfusu sebebiyle mobil internet kullanımı artacak. Teknoloji bizim önümüzde gidiyor. Biz kullanıcı olarak teknolojiye uyarlıyoruz." diye konuştu. Timuray, Vodafone'un 15 milyon abonesinin bulunduğunu, bunun yüzde 85'inin kontörlü olduğunu açıkladı. 3G öncesinde mobil internet kullanımının 6 milyon olduğunu vurgulayan Timuray, hedeflerinin bunu iki katına çıkarmak olduğunu açıkladı.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=877840&title=cep-vergisi-operatorleri-tedirgin-etti