Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Maliye'den üst kurulların yolluklarına kıskaç (15.08.09) PDF Yazdır e-Posta
15 Ağustos 2009

    Maliye Bakanlığı, üst kurulların ulaşım giderlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye gitti. Üst kurul personeli inceleme, ön araştırma, denetim veya soruşturma göreviyle gittikleri yurtiçi görevlerde ancak gittikleri yerden taşıt sağlanmaması halinde ulaşım gideri alabilecek. Konakladıkları yerle göreve gittikleri yer arasında yapılan giderler ancak belgeye dayanırsa Maliye ödeme yapacak. Seyahat birkaç kişiyle birlikte yapılırsa ulaşım gideri ancak bir kişi için ödenecek. Maliye, konuya ilişkin hazırladığı genelgede, kurumları ulaşım giderlerinin azaltılması konusunda her türlü tedbiri almaya ve özen göstermeye çağırdı.
    
    Yurtdışındaki harcamaları geçti
    Düzenleyici ve denetleyici kurumların ilk altı ayda harcadığı yolluk 2.5 milyon TL oldu. Bu kalem için 2009 bütçesine 13 milyon 874 bin TL'lik bir ödenek konuldu. Haziran ayı itibariyle harcanan 2 milyon 507 bin TL'lik yolluğun 1 milyon 298 bin TL'si yurtiçi geçici görev yolluğu olarak harcandı.

    Yurtdışı geçici görev yolluğu olaraksa 1 milyon 172 bin TL'lik harcama yapıldı. Yani yurtiçi görev yollukları yurtdışındaki harcamaları geçti.

    Maliye de bütçede tasarruf arayışı çerçevesinde üst kurulların yolluklarına ilişkin bir düzenleme yaptı. Üst kurulların personelinin nasıl yolluk alacağına ilişkin usul ve esasları belirledi. Konuya ilişkin düzenleme, haziran ayında çıkarılan 5917 sayılı yasada yapıldı. Burada aynı zamanda konaklamaya ilişkin de bir düzenleme yapılmıştı. Üst kurul çalışanlarına yolluk miktarının 5 katına kadar ödeme imkânı verilmişti. BBDK, SPK, RTÜK, Telekomünikasyon Kurumu, EPDK, Kamu İhale Kurumu, Rekabet Kurumu, TAPDK, Şeker Kurumu ve TMSF'de görevli personel görev için gittiği yerlerde ancak taşıt sağlanamaması halinde taşıt yolluğu alacak.

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=127781&KTG_KOD=480