Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Maliye Bakanı Şimşek: Önümüzdeki 3 yıl kamunun kendine çeki düzen verdiği bir dönem olacak (03.09.09) PDF Yazdır e-Posta
03 Eylül 2009

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki 3 yılın kamunun kendine çeki düzen verdiği bir dönem olacağını ifade ederek, üzerinde çalıştıkları ekonomik modelin omurgasını özel sektörün oluşturacağını söyledi. Dünya ve Türkiye ekonomisinde toparlanmanın başladığını ifade eden Şimşek, imkânı olanlar için bundan sonraki dönemin yatırım dönemi olduğunu kaydetti.

Mehmet Şimşek, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) ve İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İSGİD) iftar yemeğine katıldı. Şimşek, burada yaptığı konuşmada, üzerinde çalıştıkları ekonomik modelin omurgasını özel sektörün oluşturduğunu bildirdi. Önümüzdeki 3 yılın kamunun kendine çeki düzen verdiği bir dönem olacağını ifade eden Şimşek, "Özel sektör odaklı, özel sektör liderliğinde bir model öngörüyoruz. Önümüzdeki 3 yılda ekonomik programın omurgasını özel sektör oluşturacak." ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanı Şimşek, dünya ve Türkiye ekonomisinin bir toparlanma sürecinde olduğunu, hükümet olarak bu toparlanmayı hızlı kılacak adımlar attıklarını anlattı. Bundan sonraki dönemin imkânı olan için bir yatırım dönemi olduğunu dile getiren Şimşek, "Yeni dönemde özel sektör yatırımlarını arttırmamız lazım." dedi.

Türkiye'ye ilişkin hiçbir kötümserliğe gerek olmadığını, Türkiye'ye inandığını belirten Bakan Şimşek, şöyle deva etti: "Yeter ki bu ülkede doğru iş kurgusu ile doğru iş modeliyle ortaya çıkalım. Yeter ki biz kamu olarak kendimize çeki düzen verelim. Türkiye'nin dinamizmine inanmak lazım."

Konuşmasında hükümetin 'Demokratik Açılım' çalışmasına da değinen Mehmet Şimşek, Kürt kökenli birisi olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Şimşek, yaşantısının Türkiye'de fırsat eşitliğinin bir göstergesi olduğunu dile getiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendisi gibi binlerce örneğin olduğunu söyledi. Mehmet Şimşek, bu açılımın bir birlik beraberlik süreci olduğunu belirterek, başka türlü düşünmenin yanlış olacağını kaydetti. Şimşek, demokratikleşmeyle ekonomik kalkınmanın birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini vurguladı.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=888320&title=maliye-bakani-simsek-onumuzdeki-3-yil-kamunun-kendine-ceki-duzen-verdigi-bir-donem-olacak