Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Varlık barışı için son uyarı...(05.09.09) PDF Yazdır e-Posta
05 Eylül 2009

Şimşek: “Varlık Barışı anlamında biz herkese çok büyük fırsat sunduk. Bu fırsattan yararlanmazlarsa, biz de gerekeni yapacağız” dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, yurtdışındaki gizli banka hesaplarıyla ilgili yorum yaparak “Varlık Barışı anlamında biz herkese çok büyük fırsat sunduk. Bu fırsattan yararlanmazlarsa, biz de gerekeni yapacağız” dedi...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önceki akşam Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) ve İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İSGİD) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Şimşek, hem bu toplantıda hem gazetecilerin sorularını yanıtlarken güncel konularda önemli açıklamalar yaptı.

Bu kapsamda, İsviçre’deki banka hesaplarıyla ilgili çalışma başlatıldığı yönündeki haberlerin doğru olup olmadığına ilişkin soruları yanıtlayan Şimşek, bu çalışmaları doğruladı. “Varlık Barışı anlamında biz herkese çok büyük fırsat sunduk. Bu fırsattan yararlanmazlarsa, tabii ki dünya değişiyor, biz de gerekeni yapacağız” diyen Şimşek, şöyle devam etti:

BÜTÇEYE ÇEKİDÜZEN

 “Bütün ülkelerle diyalog içinde bu hesaplara ilişkin bilgilere erişim konusunda girişimlerde bulunacağız. Ve orada eğer vergi anlamında bir kayıp, kaçak söz konusu ise tabii ki onu biz saptayacağız, üzerine gideceğiz. Buradaki temel mesajım da şu; Varlık Barışı çerçevesinde vatandaşlarımız tabii ki bu paraları Türkiye’ye getirirlerse, bu fırsattan yararlanırlarsa, kendileri için iyi olur. Getirmezlerse de bu yeni dönemde tabii ki dünya değişti. Karşılıklı işbirliği söz konusu, bilgi paylaşımı söz konusu. Onu yapacağız.”

Toplantıda ise özellikle bütçe açıklarıyla ilgili yorumlar yapan Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemde bütçe açıklarını başlangıçta kontrol edeceklerini, daha sonra da tekrar azalan bir trende sokmaya çalışacaklarını belirtti. Şimşek ayrıca, Türkiye’nin kendine özgü bazı avantajları bulunduğunu ifade ederek, özel sektör liderliğinde tekrar hızlı bir büyüme dönemine girmek için kamu finansmanı anlamında kendilerine çeki düzen vereceklerinin altını çizdi.

GELİŞMİŞ ÜLKE GİBİ

Kriz karşısında Türkiye’nin tutumunu da öven Şimşek, “Faizlerin yüzde 10’lar civarına düşmüş olması ilk defa Türkiye’nin krize gelişmiş bir ülke gibi reaksiyon gösterdiğinin göstergesidir” dedi.

http://www.bugun.com.tr/haber-detay/77534-varlik-barisi-icin-son-uyari-haberi.aspx