Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color brick color green color
Şirketler, teklif dosyasında mali ve teknik yeterliliklerini belgeleyecek (08.09.09) PDF Yazdır e-Posta
08 Eylül 2009

Teklif birim fiyatlı işlerde, teklif edilen fiyatlara ilişkin olarak idarenin tanımladığı her bir iş kaleminin yapım şartlarına uygun analizler de istenecek.

Yaklaşık maliyeti, yapım işleri için öngörülen üst limit tutarına eşit ve üzerinde olan anahtar teslim götürü bedel işlerde ihaleye katılanların mali ve teknik yeterliliğinin belirlenebilmesi için, teklif dosyalarında teklif bedelini oluşturan iş kalemleri veya iş gruplarına ait miktarlar, yapım şartlarına uygun analizler ve teklif bedelini gösteren hesap cetvelini bulunduracak.

Teklif birim fiyatlı işlerde, teklif edilen fiyatlara ilişkin olarak idarenin tanımladığı her bir iş kaleminin yapım şartlarına uygun analizler de istenecek.

Karma teklif alınan işlerde ise anahtar teslim götürü bedel teklif verilen iş kısımları için: teklif bedelini oluşturan iş kalemleri veya iş gruplarına ait miktarlar ve bunlara ait birim fiyatlar ile bu fiyatlara ilişkin idarenin tanımladığı yapım şartlarına uygun analizler ve teklif bedelini gösteren hesap cetveli, birim fiyat teklif verilen iş kalemleri için; teklif edilen fiyatlara ilişkin olarak idarenin tanımladığı her bir iş kaleminin yapım şartlarına uygun analizler zorunlu olacak.

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yönetmelikle ekonomik ve mali yeterlik ile mesleki ve teknik yeterliğin değerlendirilmesinde kullanılmak üzere aday veya isteklilerden istenecek belgelere ilişkin yeni bir düzenlemeye gidildi. Yaklaşık maliyeti, yapım işleri için öngörülen üst limit tutarına eşit ve üzerinde olan ihalelerde, idare tarafından isteklilerden aşırı düşük tekliflerin değerlendirilmesi ile sözleşmenin uygulanması aşamasında kullanılmak üzere teklifler ekinde, istenecek teklif türüne uygun seçenekler yazılacak. Anahtar teslim götürü bedel işlerde, teklif bedelini oluşturan iş kalemleri veya iş gruplarına ait miktarlar ve bunlara ait birim fiyatlarla bu fiyatlara ilişkin İdarenin tanımladığı yapım şartlarına uygun analizler ve teklif bedelini gösteren hesap cetveli bulunacak. Teklif birim fiyatlı işlerde, teklif edilen fiyatlara ilişkin olarak idarenin tanımladığı her bir iş kaleminin yapım şartlarına uygun analizler gerekecek. Karma teklif alınan işlerde ise anahtar teslim götürü bedel teklif verilen iş kısımları için, teklif bedelini oluşturan iş kalemleri veya iş gruplarına ait miktarlar ve bunlara ait birim fiyatlar ile bu fiyatlara ilişkin idarenin tanımladığı yapım şartlarına uygun analizler ve teklif bedelini gösteren hesap cetveli, birim fiyat teklif verilen iş kalemleri için; teklif edilen fiyatlara ilişkin olarak idarenin tanımladığı her bir iş kaleminin yapım şartlarına uygun analizler zorunlu olacak. Söz konusu uygun seçeneklerin yazılmaması halinde, “bu bent boş bırakılmıştır” yazılacak.

İlanı veya duyurusu söz konusu yönetmeliğin yayımı tarihinden önce yapılmış olan ihaleler, ilan edildiği veya duyurulduğu tarihte yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılacak.

Meslek odalarından da belge alınabilecek
Yönetmelikle, 4 Mart 2009 tarihli Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’nin Aday veya isteklinin mesleki faaliyetini sürdürdüğünü ve teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren belgelerle ilgili düzenlemenin yer aldığı 38’inci maddede değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle daha önce gerçek kişi olması halinde kayıtlı olduğu ticaret veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkar odasından ilk ilan veya davet tarihinin ya da ihale veya son başvuru tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgeler istenirken, yeni düzenlemeyle meslek odalarından alınacak belgeler de bu kapsama alındı.

Aynı Yönetmeliğin 45’inci maddesinin birinci fıkrasının “f” bendindeki “bedel içeren noter onaylı sözleşme” ibaresi “bedel içeren sözleşme” olarak değiştirildi.

Açık İhale Usulüyle İhale edilen yapım işlerinde, pazarlık usulü ile ihale edilen yapım işlerinde uygulanacak tip idari şartnamelerde değişikliğe gidildi. Ayrıca belli istekliler arasında ihale usulü ile ihale edilen yapım işlerinde uygulanacak tip ön yeterlik şartnamesinde de değişiklik yapıldı.

http://www.gozlemgazetesi.com.tr/haberdetay.asp?ID=12367